PSOE, EUPV i ‘Coalició Compromís’ diuen ‘sí’ al model plurilingüe valencià

El Camp de Túria
La proposta feta des de l’Escola Valenciana a favor d’un model educatiu “plurilingüe en valencià” ha obtingut  una resposta favorable a l’Ajuntament de l’Eliana: al darrer plenari celebrat a este municipi, PSOE i EUPV varen donar suport a esta proposta “en defensa de l’ensenyament en valencià”.

José García

Així les coses, l’Ajuntament de l’Eliana ha votat a favor d’un “model educatiu lingüístic de consens, fet amb criteris pedagògics i de qualitat, en què el valencià tinga un paper protagonista a l’ensenyament, com a garantia de plurilingüisme, d’integració i d’igualtat d’oportunitats de futur”. Esta decisió va obtindre el suport de PSOE i EUPV, però no va ser secundada per la força més votada als últims comicis locals (el PP).  

Eixe vot desfavorable podria justificar-se amb el fet que esta alternativa (la de mantindre l’actual model escolar, amb divisió d’hores d’ensenyament de valencià i espanyol) xoca amb la proposta efectuada recentment per part de l’ex conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Alejandro Font de Mora, qui va proposar poc abans de les passades eleccions un nou model educatiu trilingüe (espanyol, anglès, valencià).

El portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a l’Eliana, Ximo Real, creu necessari retirar l’esborrany del decret sobre el plurilingüisme a la Comunitat Valenciana i negociar amb la comunitat educativa un model d’ensenyament plurilingüe”.

La moció aprovada recull la demanda de garantir els recursos necessaris per a la implantació d’este model consensuat per tal que oferisca els resultats exigits per les lleis, al temps que es recomana que s’implante un sistema d’avaluació que determine el nivell de competència lingüística de l’alumnat en valencià, castellà i anglés i els dissenys dels plans de millora en base als resultats.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà