S’aproven mesures per agilitzar els tràmits administratius, amb l’objectiu d’impulsar l’activitat empresarial local

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Eliana ha anunciat que ja ha aprovat unes mesures de simplificació administrativa per tal d’agilitzar els tràmits municipals per a la creació d’empreses.

José García

Així, la major part de les activitats comercials que es realitzen en l’Eliana poden ja tramitar-se amb la declaració responsable de l’emprenedor/a, que  ve a substituir les llicències municipals habituals, poguent  iniciar-se així l’activitat en només un mes.

Només són excepció  aquelles activitats que la pròpia normativa de la Generalitat Valenciana ha deixat fora en el seu Decret Llei 2/2012, que són activitats qualificades que no es deriven a espectacles.

Segons comenta Berenguer, responsable de l’àrea, eixe comportament del Consell resulta “inexplicable” i a l’Eliana “la major part dels comerços no són activitats qualificades”: per tant, les seues tramitacions seran ràpides igualment que en el cas de bars, cafeteries, pubs i sector de la restauració.

“L’objectiu d’esta iniciativa és contribuir, des de l’administració local, a la promoció de l’activitat empresarial d’emprenedors i xicotetes i mitjanes empreses que vullguen instal·lar-se en el nostre municipi”, afig Berenguer.

Des de la publicació del Reial Decret 2/2012, en gener d’enguany, l’Eliana va ser el primer municipi de la comarca de El Camp de Túria que l’aplicà. A més, des de l’Àrea de Promoció Econòmica s’indica què també s’està revisant l’ordenança fiscal per tal de reduir les tases d’apertura de negocis, una decisió que quedarà resolta “al llarg del pròxim trimestre”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà