El Tribunal Supren dóna la raó a l’Ajuntament respecte al cobrament d’abocaments que feia la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

El Tribunal Suprem ha dictat sentència a favor de l’Ajuntament de l’Eliana respecte un recurs que va presentar el consistori, el passat14 d’abril de 2010 davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), què reclamava la revisió d’un apartat del Reglament del Domini Públic Hidràulic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX).

José García

Segons explica l’Ajuntament de l’Eliana, “la CHX venia penalitzant, de manera global i sense discriminar les seues característiques ni el grau de contaminació inflingit al Medi Ambient, els abocaments no autoritzats de la mateixa manera que si es tractaren d’aigües amb alt grau de contaminació”. Des del consistori d’este municipi es considerava ilegal eixe procediment i ara se li ha donat la raó.

L’equip de govern d’este municipi considera esta sentència “molt important” per multitut de raons: d’una banda, “perquè confirma una demanda antiga del consistori, a favor dels seus veïns, pels que sempre està disposat a lluitar, inclús al llarg dels anys i amb independència del partit polític que governe les institucions”. A més, afigen fonts del consistori elianer, “amb esta sentencia hi haurà un estalvi econòmic important pel que fa al pagament del cànon de control de vertits que la CHX lliura als municipis”.

Des de l’Ajuntament de l’Eliana es mostren satisfets amb la resposta favorable que s’ha rebut, “perquè obri la porta a que altres Ajuntaments opten per actuar amb contenciosos similars, amb la tranquil·litat de saber que és possible guanyar-los, en benefici dels seus veïns”. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà