S’aprova una ordenança que regula l’ocupació de la via pública amb cadires i taules

El dilluns 25 de març es va aprovar la nova ordenança municipal que regula l’ocupació de la via pública a l’Eliana. L’assumpte va ser votat en un Ple ordinari, obtenint el vot favorable del PSOE i EUPV, i l’oposició del PP.

José García

La edil de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana en l’ajuntament de l’Eliana, Mercedes Berenguer, ha destacat que la nova ordenança “millora alguns aspectes que no estaven inclosos en la normativa vigent fins ara i la nova compta amb el suport tant dels veïns com dels comerços afectats”.

L’ordenança regula l’ocupació de la via pública amb cadires i taules i afecta, fonamentalment, les terrasses de restaurants, cafeteries i locals nocturns. No obstant això, també s’ha volgut tindre en compte l’opinió dels veïns: “la idea és harmonitzar l’activitat comercial dels empresaris que volen explotar els seus negocis amb el dret al descans dels veïns. De la mateixa manera, s’ha prioritzat l’accessibilitat de les voreres, perquè no s’entorpisca el pas als vianants”, explica Berenguer. No s’ha inclòs, en la votació que va tenir lloc recentment, cap modificació en l’ordenança fiscal: “Volem que ho estudien primer els propis locals”.

L’hora de tancament ara es fixa a la 1 de la matinada. Eixa xifra es podrà superar al juliol i agost, en la segona quinzena de juny i en la primera quinzena de setembre, sense superar els màxims establerts per la Generalitat Valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà