Enfrontament polític pel cost del servei de recollida del fem

El Camp de Túria
Oposició i equip de govern de L’Eliana s’han enredat en una ‘guerra de xifres’: el PP assegura que l’equip de govern “ha cobrat gairebé 450.000 euros de més” en la Taxa de RSU (Residus Sòlids Urbans) entre els anys 2012 i 2013; des del consistori elianer indiquen que no existeix cap “cobrament de més” respecte a l’aplicació d’eixe servei.

José García

Sergio Montaner, portaveu del PP a l’Eliana, assegura que en 2013 el consistori ha recaptat 1.175.534,38 euros, quan el cost previst del propi Ajuntament era de 968.046 euros; i que, en 2012, es varen recaptar 1.184.841 euros (quan s’havia previst un cost de 942.819 euros). Montaner assegura que va a sol·licitar al consistori que   retorne “el que   ha cobrat de més als veïns del poble”.

Des de l’equip de govern, l’edil de Serveis Urbans (Marta Andrés) ha manifestat que les xifres aportades per Montaner “són errònies, ja que a la quantitat que suposa el Servei de Recollida se li han de sumar costos indirectes i despeses financeres d’immobilitzat”.

“En els últims anys s’ha mantingut el preu de la Taxa de RSU, mentre hem reduït el cost real de la prestació del servei i, per això, aprovarem una modificació en esta taxa, la qual cosa suposarà una reducció de gairebé el 20% en el rebut dels contribuents”, explica Andrés, que afig: “Esta situació contrasta amb la taxa del Consorci València Interior, per al reciclat de residus urbans, que sí ha experimentat un increment constant en els últims anys”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà