L’Aplec de Camp de Túria finalitza amb un gran éxit de participació en la seva segona edició

II Aplec de Camp de Túria a l'Eliana.

 

Fotos del II Aplec de Camp de Túria celebrat a l'Eliana

 

L’Eliana va viure este passat cap de setmana en primera persona la nova edició de l’Aplec de Camp de Túria. Més de 25 entitats comarcals, 200 voluntaris i més de 2000 assistents reivindicaren l’ús dels espais públics com a propis, denunciaren el sexisme,  i reclamaren la necessitat de construir una alternativa a l’oci basat en el consumisme.

 

Pau Tineo

 

Un pregó inaugural a la plaça del País Valencià donà el tret d’eixida a aquesta segona edició de l’Aplec. Tot seguit, una cervavila recorregué els carrers més cèntrics de l’Eliana acompanyada pel drac i la geganta de l’Ateneu de Bétera, la Cuca del Casal Jaume I, la Muixeranga de Camp de Túria, els grups de danses de l’Aljama de Bétera i el Tossal de Llíria i la colla de Dolçainers i Tabaleters de Camp de Túria. El recorregut finalitzà en el Passeig Secondo Baldí on tingueren lloc les actuacions dels cors de l’Eliana i Benaguasil, de Zorongo teatre, així com diversos jocs i activitats com els tallers de malabars i el de la dansà de Bétera.

 

El grup castallut de El Diluvi, amb les seues pròpies cançons i les fresques versions de l’Ovidi, fou l’encarregat de tancar aquesta primera jornada amb un concert que aconseguí fer ballar i cantar les més de mig miler de persones que s’aplegaren al Cinema d’Estiu.

 

El dissabte la jornada començà a les 11h al Passeig Secondo Baldí amb una fira d’entitats i d’artesania que aglutinà diverses entitats del Camp de Túria: Arran Camp de Túria, Associació Cultural Quercus de la Pobla de Vallbona, Ateneu de Bétera, Ateneu de Benaguasil, Casal Jaume I de Camp de Túria, Centre d’Estudis Locals de la Pobla de Vallbona, Centre d’Estudis Locals de l’Eliana, Coordinadora Obrera Sindical, Coordinadora pel Valencià de Camp de Túria, Endavant – OSAN, Institut d’Estudis Comarcals de Camp de Túria, Muixeranga de Camp de Túria, Plataforma d’Afectades per la Hipoteca – Camp de Túria, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Xarxa Local d’Intercanvi de Camp de Túria. La fira d’entitats, a més, fou amenitzada per diversos tallers de muixeranga, d’instruments reciclats, de jocs tradicionals, d’un campionat de truc i de les actuacions del cor de dones del Casal Jaume I, The Brut of Cat i Becaires.

 

Ja al migdia al voltant de 150 persones pogueren gaudir de la torrada popular que tingué lloc, també, al Passeig Secondo Baldí. En acabar el dinar els assistents volgueren mostrar la seua solidaritat i suport als docents de les Illes Balears i Pitiüses que participen de la vaga indefinida en defensa de “l’ensenyament públic, de qualitat i en català”.

 

La taula rodona sobre desobediència civil i experiències de lluita començava puntual en una sala plena de gom a gom. Pau Llonch per la PAH de Sabadell, Carme com a veïna afectada de la Punta, Josep pel SEPC de la Universitat Autònoma de Barcelona i Jon per l’organització juvenil basca Ernai pogueren explicar el context social i polític pel qual van decidir organitzar-se; explicar les eines i estratègies de lluita que han dut i duen a terme; així com també exposar de quina manera han incidit aquestes pràctiques en el seu entorn més immediat.

 

El capvespre estigué amenitzat per una xaranga que acompanyà les vora 150 persones que participaren del cercatasques recorrent els cèntrics bars de la localitat. A les 21h el foc prenia els carrers de l’Eliana amb una mostra de cultura popular a càrrec de la colla de Dimonis de Massalfassar.

 

Finalment i ja a la nit, més d’un miler de persones s’aplegaren al Cinema d’Estiu per gaudir en primer lloc i vinguts des del Camp de Túria de Rapsodes, que ens deleitaren amb el seu electro hip-hop barrejat amb tocs de música rock, reggae i dance. Des del barri de Sants els At-Versaris colpejaren fort amb el seu rap i les seues lletres plenes de contingut, hereves d’una llarga trajectòria de lluita anticapitalista. Els d’Orxata ens feren ballar a totes amb el seus particulars ritmes i sonoritats. Finalment, Biano fou l’encarregat de fer vibrar el Cinema d’Estiu per ficar punt final a aquesta segona edició de l’Aplec de Camp de Túria.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà