L’Ajuntament s’adhereix a la declaració com Bé d’Interès Cultural Immaterial a favor de les Normes de Castelló

La Junta de Govern Local de l’Eliana va aprovar la iniciativa de la Conselleria d’Educació i seguint la invitació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de l’Eliana va aprovar la iniciativa que parteix de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, seguint també la invitació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies a pronunciar-se a favor d’esta acció que pretén reconèixer les normes que regeixen en l’actualitat el valencià.

L’Ajuntament de l’Eliana s’ha adherit a la declaració com Bé d’Interès Cultural Immaterial a favor de les Normes de Castelló. D’esta manera, “es dóna suport a totes les eines de recuperació del valencià realitzades fins al moment, alhora que suposa un al•licient per a potenciar el treball futur de la llengua pròpia que ens identifica com a poble”.

La proposta ve recolzada per diferents preceptes de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i la Llei de Patrimoni Cultural Valencià. “En essència la declaració com BIC de les Normes de Castelló vénen a protegir la diversitat cultural i el patrimoni històric de tots els valencians i valencianes”.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha volgut mostrar la seua satisfacció amb esta adhesió: “El valencià és la més alta manifestació de la nostra personalitat com a poble” i ha afegit “amb les Normes de Castelló s’aconsegueix la modernització de la normativa lingüística i es garanteix la vivència i pervivència del valencià”.

El primer edil també ha volgut ressaltar la clara aposta i compromís del govern municipal amb la protecció i promoció del valencià, atès que “en els últims mesos hem posat en marxa l’Oficina de Promoció del Valencià, l’adhesió per declarar les Normes de Castelló BIC, xarrades formatives per a l’ús del valencià als funcionaris i l’ús regular dels dos idiomes en l’Administració”.

No hi han comentaris

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · C/Belgrado, 17 · La Pobla de Vallbona · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en