Els fallers recolzen la candidatura de les Falles a Patrimoni de la UNESCO

Les quatre comissions junt amb l’alcalde i el regidor de Festes van penjar una pancarta en la balconada de l’Ajuntament de l’Eliana

Quan falten quatre dies perquè els representants de l’organisme de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura decidisquen en Adis Abeba (Etiòpia) si les Falles ingressen en el registre de tradicions considerades “arrel de la diversitat cultural global, i la continuïtat de la qual ha de preservar-se”, el món faller de l’Eliana es va reunir per a demostrar l’impacte de la festa en tot el territori valencià.

Tot i la pluja, desenes de fallers de les quatre comissions de l’Eliana -Verge del Carme, Josep Antoni, Puríssima i Major, el Mercat i Antic Molí i les Casetes-, la Junta Local Fallera, l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, el regidor de festes, Kike Martínez Escrivà i la Unió Musical van participar de la lectura d’un manifest en suport a les festes josefines que se celebren en la localitat del Camp de Túria des de fa dècades.

Els màxims representants de les quatre comissions junt amb l’alcalde i el regidor de festes van penjar una pancarta en la balconada de l’Ajuntament que resa ‘L’Eliana amb les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat’.

El primer edil va destacar la importància de les Falles en tots els seus àmbits “totes les peces que engranen la nostra tradició més universal: les escultures, els ninots o monuments, el cant, els balls o dansaes, la música, la indumentària, la pólvora, les joies, etc. fan de les Falles una expressió de creativitat col•lectiva que salvaguarda les arts i oficis tradicionals i que, a més, durant la seua celebració participen centenars de milers de persones”.

El regidor de festes va mostrar una gran satisfacció en vore la participació i la il•lusió de tot el col•lectiu faller de l’Eliana “estem desitjant que arribe el divendres i la UNESCO es pronuncie favorablement” i va concloure “a partir del divendres s’obri un nou escenari que va a permetre que les Falles adquirisquen una nova dimensió i reconeixement internacional que ens mereixem tots els valencians i admiradors d’estes festes”.

L’acte va concloure amb una gran foto de família en la qual els fallers de l’Eliana es van acomiadar al crit de “som patrimoni”.
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà