Hassane Aouchar i la francesa Liv Westphal, grans favorits al triomf en la 10K de l’Eliana

voltaapeu1.375 participants s’han inscrit en la prova del Circuit de Carreres Populars de la Diputació

La comarca del Camp de Túria reprèn aquest cap de setmana el pols al Circuit de Carreres Populars 2017 de la Diputació de València amb la celebració de la 35ena edició del 10K de l’Eliana, prova que repeteix un any més en el calendari degà de l’atletisme popular espanyol. Serà l’única cursa amb inici i final a una pista d’atletisme, com ja és tradició en aquesta prova que organitza el club de l’Eliana Running amb la col·laboració de l’ajuntament de la localitat.

Un total de 1.375 participants s’han inscrit en aquesta cita atlètica, la qual discorrerà entre urbanitzacions, de manera que molts estiuejants animaran el pas dels corredors i contribuiran a alleujar les elevades temperatures previstes. Precisament, aquesta sintonia entre els veïns de l’Eliana i la seua cursa constitueix un dels valors principals de la competició.

Esportivament, la 10K transcorre per un recorregut trencacames. No arriba a resultar excessivament dur, però les continues pujades i una mala gestió de la cursa pot dotar la prova d’una major exigència, especialment durant la part final.

Hassane Aouchar torna a ser el gran favorit per alçar-se amb la victòria en categoria masculina, ja que el seu domini al llarg de les darreres cites resulta inqüestionable. En categoria femenina Fátima Ayachi domina a plaer la classificació general, tot i que a l’Eliana hi haurà una clara candidata a la victòria. Es tracta de la francesa Liv Westphal, que ja ha confirmat la seua presència en la prova i compta amb l’actual rècord absolut de França en la prova de 5.000 metres en pista coberta, a més de les millors marques sub-23 en els 3.000 i 5.000 metres en pista coberta; i els 5.000 i 10.000 metres en ruta. De fet, fa tres anys ja va ser la millor en la cursa de l’Eliana, classificant-se en cinquena posició absoluta.

Per clubs, l’Orero Paterna Runners, torna a ser l’equip amb major nombre de participants, per davant del Never Stop Running, la Colla de Córrer del Parotet de Massanassa i el Runners Ciutat de València.

La 10K de l’Eliana serà la setena prova puntuable del Circuit de la Diputació, de manera que molts corredors, especialment els que tenen previst participar en la marató de València, intentaran seguir puntuant per alliberar el calendari de cara a la segona part del circuit.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà