Els veïns estalviaran 727.000 euros de l’IBI

ibi

L’Ajuntament de la Pobla aprova una subvenció del 16% sobre la vivenda habitual

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat una subvenció sobre el primer habitatge que s’ha fixat en un 16,5 %. L’import total de la subvenció és de 355.000 euros, una quantitat superior a la que ja es va concedir en 2016.

A este estalvi se suma la rebaixa en 4 punts del coeficient de càlcul de l’IBI per a evitar que repercutisca la pujada que ha suposat la revisió cadastral que s’aplica de manera progressiva des de 2012. El coeficient es redueix així del 0,50 al 0,46 % i s’aplica tant als impostos sobre béns de naturalesa urbana com rústica.

Esta mesura suposa per als veïns un estalvi de 727.000 euros, rebaixant els ingressos municipals per este concepte de 6.460.00 a 5.733.000 euros.

Amb esta ajuda, sumada a la subvenció, l’Ajuntament assumeix el 1.082.000 euros previst per augment del valor cadastral i evita que l’hagen de pagar els veïns.

La regidora d’Hisenda, Iris Marco, ha destacat que amb estes mesures “s’aconsegueix evitar una pujada de 60 euros de mitjana per cada rebut de l’IBI i s’acompleix amb el compromís de l’equip de govern de congelar els impostos durant tota la legislatura”.

Marco ha destacat que l’Ajuntament “evitarà, dins les seues possibilitats, un increment dels impostos mentre la situació econòmica i les xifres de desocupació continuen sent altes per evitar ser una càrrega afegida per als veïns”

Esta inicitiva se suma a la petició que ha fet l’ajuntament a la Direcció General del Cadastre per que s’apliquen coeficients reductors del cadastre en 2018.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà