La Pobla empra 1,9 milions d’euros del romanent de tresoreria en reduir deute i inversions

obras

Les inversions que superen 1,1 milions d’euros s’empraran en 13 actuacions

El segon any de gestió de l’actual equip de govern de la Pobla de Vallbona -Compromís, PSPV, CUPo i EUPV- s’ha saldat amb 1.878.000 euros en el romanent de tresoreria que permetrà reduir el deute municipal en 636.000 euros i s’escometran inversions financerament sostenibles per un valor d’1.123.000 euros.

Les inversions financerament sostenibles són les que estan encaminades a millorar les condicions de vida i els serveis als ciutadans en l’entorn local. A més, aquestes inversions deuen tindre una ‘vida útil’ d’almenys de 5 anys, i estaran subjectes a un control pressupostari que garantisca que són sostenibles financerament per a l’entitat local. En el cas de la Pobla, aquestes inversions que superen 1,1 milions d’euros s’empraran en 13 actuacions.

El llistat es va presentar en el ple del passat 14 de setembre en el qual la regidora d’Hisenda, Iris Marco, va especificar que s’havien decidit seguint un doble criteri: “D’una banda, trobem diversos projectes que requereixen una inversió elevada, i que tindran un impacte molt notable en la globalitat del municipi; i de l’altra, actuacions més modestes, quant a la inversió que requereixen, però són demandes de veïns que han estat molt temps sense atendre’s i que també ens semblen necessàries».

Entre les inversions previstes trobem una partida de 300.000 euros per al parc Benjamín March Civera:; 260.000 euros per a finalitzar la primera fase de la Ciutat Esportiva on es tancarà l’espai, es crearà un parc de skate i un espai per a practicar parkour, així com una pista de bàsquet que també podrà utilitzar-se per a jugar a futbol o handbol; 165.000 euros per a millorar l’asfaltat de carrers i voreres d’un ampli ‘Pla d’Asfaltat’; i altres 88.000 euros per al Centre d’Atenció per a Discapacitats.

Pel que fa als projectes amb un menor pressupost trobem una inversió de 80.000 euros per a renovar senyals de trànsit en diverses carreteres que travessen el terme municipal; 45.000 euros per a escometre una reforma en l’àrea de Serveis Socials; altres 45.000 per a un Arxiu Municipal; 40.000 euros per a connectar diverses vies ciclistes millorar alguns trams ja existents; altres 40.000 euros per a adquirir l’equip de comunicació que permeta dotar la Pobla d’una ràdio; 20.000 euros per a comprar un nou servidor informàtic; 15.000 euros per a ampliar la Biblioteca Municipal; altres 15.000 euros per a efectuar millores a la Llar del Jubilat; i 10.000 euros a reparar la teulada en el Parc de la Manguilla.

L’alcalde la Pobla, Josep Vicent Garcia, ha mostrat la seua satisfacció davant els resultats obtinguts: “Per segon any consecutiu l’Ajuntament aconsegueix, gràcies a la bona gestió del seu equip de govern i a l’aportació de la ciutadania, finalitzar un any pressupostari amb un important romanent de tresoreria; tot açò ens permetrà reduir el deute i escometre ambicioses inversions. Aquesta fita ha sigut possible després d’haver ‘congelat’ els tributs: d’aquesta manera demostrem, una vegada més, que es poden millorar els serveis sense incrementar la pressió fiscal. És un exemple de gestió responsable i eficient”.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà