La Casa Bernal rep una injecció de 255.000 euros de Cultura per a la seua restauració

casabernal

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona desitja convertir-la en un centre sociocultural

L’edil de Patrimoni a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero, es va reunir amb el subdirector general de Patrimoni, Antoni Bravo; i amb la cap del Servei de Patrimoni Cultural, Consuelo Matamoros. L’objectiu era sol·licitar a la Conselleria de Cultura una inversió a la Casa Bernal, un edifici del segle XIX, que va ser residència a temporades del poeta, escriptor i periodista Teodor Llorente.

Fruit dels successius encontres que s’han mantingut durant l’últim any, així com del projecte elaborat per l’arqueòleg municipal de la Pobla de Vallbona, Juanjo Ruiz, i els arquitectes poblans Navarro-Civera i Vigil-Pardo, el Consell ha decidit aportar un poc més de 241.000 euros per a dur a terme la tercera fase del projecte de restauració de la Casa Bernal, a més d’altres 12.700 euros per cobrir les despeses derivades de la inspecció tècnica i executiva d’aquest projecte.

Disposa d’una superfície aproximada de 460 metres quadrats i l’actual corporació municipal desitja convertir-la en un centre sociocultural per a la localitat.

El projecte de restauració de la Casa Bernal es divideix en diferents fases: la primera va ser una intervenció d’urgència per assegurar l’edifici i apuntalar-lo per evitar que caiguera; la segona fase consisteix a rehabilitar la façana del carrer Teodor Llorente; en la tercera, que és la que ha rebut aquesta inversió, s’efectuarà una prospecció arqueològica, es rehabilitarà la façana del carrer Colón, es reconstruiran les cobertes dels dos edificis i s’actuarà a la zona de la cuina.

Beatriu Palmero s’ha mostrat molt feliç per la resposta obtinguda des de la Conselleria de Cultura: “Estem davant una magnífica notícia, ja que és la primera vegada que aquesta àrea del govern autonòmic li assigna a la Pobla de Vallbona una inversió. Mai fins ara s’havia donat aquesta situació, i és un orgull que es produïsca per ajudar al fet que es restaure un edifici com la Casa Bernal”.

 

 

 

No hi han comentari

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.