La Casa Bernal rep una injecció de 255.000 euros de Cultura per a la seua restauració

casabernal

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona desitja convertir-la en un centre sociocultural

L’edil de Patrimoni a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero, es va reunir amb el subdirector general de Patrimoni, Antoni Bravo; i amb la cap del Servei de Patrimoni Cultural, Consuelo Matamoros. L’objectiu era sol·licitar a la Conselleria de Cultura una inversió a la Casa Bernal, un edifici del segle XIX, que va ser residència a temporades del poeta, escriptor i periodista Teodor Llorente.

Fruit dels successius encontres que s’han mantingut durant l’últim any, així com del projecte elaborat per l’arqueòleg municipal de la Pobla de Vallbona, Juanjo Ruiz, i els arquitectes poblans Navarro-Civera i Vigil-Pardo, el Consell ha decidit aportar un poc més de 241.000 euros per a dur a terme la tercera fase del projecte de restauració de la Casa Bernal, a més d’altres 12.700 euros per cobrir les despeses derivades de la inspecció tècnica i executiva d’aquest projecte.

Disposa d’una superfície aproximada de 460 metres quadrats i l’actual corporació municipal desitja convertir-la en un centre sociocultural per a la localitat.

El projecte de restauració de la Casa Bernal es divideix en diferents fases: la primera va ser una intervenció d’urgència per assegurar l’edifici i apuntalar-lo per evitar que caiguera; la segona fase consisteix a rehabilitar la façana del carrer Teodor Llorente; en la tercera, que és la que ha rebut aquesta inversió, s’efectuarà una prospecció arqueològica, es rehabilitarà la façana del carrer Colón, es reconstruiran les cobertes dels dos edificis i s’actuarà a la zona de la cuina.

Beatriu Palmero s’ha mostrat molt feliç per la resposta obtinguda des de la Conselleria de Cultura: “Estem davant una magnífica notícia, ja que és la primera vegada que aquesta àrea del govern autonòmic li assigna a la Pobla de Vallbona una inversió. Mai fins ara s’havia donat aquesta situació, i és un orgull que es produïsca per ajudar al fet que es restaure un edifici com la Casa Bernal”.

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà