L ‘Insomni’ de Cèsar Martí cerca mecenes

insomni2

Per a poder assumir-ne les despeses del llibre Insomni ha engegat un projecte a Verkami

L’insomni que li porta a passar nits sense pegar ull ha espentat Cèsar Martí (La Pobla de Vallbona, 1979) a embarcar-se en l’aventura de publicar el seu primer llibre de relats. Per a açò ha comptat amb el seu soci i amic Daniel Olmo (Alcoi, 1973, resident a Olocau), que s’encarrega de posar imatges als textos amb les seues il·lustracions i amb la col·laboració d’Andreu Valor amb el pròleg.

El llibre Insomni és un recull de relats, poemes i altres pensaments de Cèsar Martí nascuts de les nits en blanc. “L’insomni pot transmutar la nit en creativitat. Sota aquesta empara, i amb les conseqüències físiques i psicològiques que suposa la incapacitat de dormir, es lliguen les pàgines d’aquest llibre”, explica l’autor.

El repte és aconseguir dins de 20 dies els 3.000 euros a través de xicotets mecenes perquè el llibre puga veure la llum. “Per a poder assumir-ne les despeses econòmiques hem engegat un projecte a Verkami amb l’adreça vkm.is/insomni“, afig.

No és la primera vegada que aquest informàtic de professió i escalador d’afició s’uneix amb el seu company d’oficina per a escriure un llibre. El primer, un manual que portava per títol “Introducció als esports de muntanya”, ja va per la segona edició. ” El juliol de 2014 vam assolir amb èxit el nostre primer projecte a Verkami, superant amb escreix l’objectiu que necessitàvem per a autoeditar-lo. D’aleshores ençà, són incomptables les presentacions que n’hem fet arreu de les nostres comarques”.

El nou llibre conté 230 pàgines més de la meitat de les quals seran texts i la resta il·lustracions.

Martí va començar a escriure l’any 2010 quan va presentar un relat a un concurs literari, d’ací va sorgir un blog on publica relats, poesies i pensaments i ara el projecte que veu la llum en paper. “N’és una recopilació, però també hi ha textos nous. No tenen relació entre ells. El fil conductor de tots ells és l’insomni. Muntem una història de 45 nits d’insomni”.
Quan no pot dormir, “no em pose a escriure, però sí a pensar i al matí anote les idees que més tard desenvoluparé”, explica.

Encara que li agradaria viure de la literatura, es dedica professionalment al disseny de pàgines web. “No fem açò per diners, sinó per amor a les paraules. És un projecte humil, en valencià”, que espera veure la llum el pròxim mes de desembre.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà