L’Ajuntament de La Pobla de Vallbona rebaixa l’IBI a partir del pròxim any

La taxa de recollida de fem també es rebaixarà als comerços

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona (format per Compromís, PSOE, CUPo i EUPV) ha presentat dues mesures que pretenen rebaixar la pressió fiscal sobre els veïns i veïnes. En concret, s’han modificat les ordenances de recollida de fem i de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

La primera d’elles, la referent a la recollida del fem, afectarà fonamentalment als negocis, segons han expressat fonts municipals, ja que els habitatges no experimentaran cap canvi en la quantitat a abonar. Segons ha explicat l’edil d’Hisenda, Iris Marco, la rebaixa “és substancial” i s’aplicarà a partir de 2018. “En locals amb un aforament màxim de 50 persones, es passa a pagar una taxa de 204 euros, enfront dels 336 que es pagaven fins ara; si el local és fins a 100 persones, es pagarà una taxa de 204 euros, i no els 671 que es pagaven fins ara. En el cas de negocis parell fins a 200 persones, la reducció va dels 1.342 euros als 336; i en els locals de més de 200 persones, es passa d’una taxa de 1.474 euros a 671 euros”, ha assegurat Marco.

Quant a l’IBI, les mateixes fonts expliquen que, després de mantenir diverses reunions amb la Direcció General del Cadastre, s’ha aconseguit una reducció de fins al 0,91% respecte al valor cadastral dels habitatges, una mesura que afectarà a qualsevol habitatge (casa, terreny, etc.) també a partir del pròxim any. A més, s’ha modificat el tipus impositiu del gravamen, passant del 0,46 al 0,44, i es mantén la subvenció per habitatge habitual.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha afirmat que “enfront d’un afany recaptatori, nosaltres actuem com uns gestors responsables i que entenen la situació en què viuen els nostres veïns i veïnes”. “Per açò actuem de forma coherent i conseqüent, al mateix temps que complim amb els compromisos adquirits amb la ciutadania”, ha assegurat.

 

No hi han comentaris

Respon

La teua adreça web no serà publicada.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 46183 · L'Eliana · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en