L’Ajuntament de La Pobla de Vallbona rebaixa l’IBI a partir del pròxim any

La taxa de recollida de fem també es rebaixarà als comerços

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona (format per Compromís, PSOE, CUPo i EUPV) ha presentat dues mesures que pretenen rebaixar la pressió fiscal sobre els veïns i veïnes. En concret, s’han modificat les ordenances de recollida de fem i de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

La primera d’elles, la referent a la recollida del fem, afectarà fonamentalment als negocis, segons han expressat fonts municipals, ja que els habitatges no experimentaran cap canvi en la quantitat a abonar. Segons ha explicat l’edil d’Hisenda, Iris Marco, la rebaixa “és substancial” i s’aplicarà a partir de 2018. “En locals amb un aforament màxim de 50 persones, es passa a pagar una taxa de 204 euros, enfront dels 336 que es pagaven fins ara; si el local és fins a 100 persones, es pagarà una taxa de 204 euros, i no els 671 que es pagaven fins ara. En el cas de negocis parell fins a 200 persones, la reducció va dels 1.342 euros als 336; i en els locals de més de 200 persones, es passa d’una taxa de 1.474 euros a 671 euros”, ha assegurat Marco.

Quant a l’IBI, les mateixes fonts expliquen que, després de mantenir diverses reunions amb la Direcció General del Cadastre, s’ha aconseguit una reducció de fins al 0,91% respecte al valor cadastral dels habitatges, una mesura que afectarà a qualsevol habitatge (casa, terreny, etc.) també a partir del pròxim any. A més, s’ha modificat el tipus impositiu del gravamen, passant del 0,46 al 0,44, i es mantén la subvenció per habitatge habitual.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha afirmat que “enfront d’un afany recaptatori, nosaltres actuem com uns gestors responsables i que entenen la situació en què viuen els nostres veïns i veïnes”. “Per açò actuem de forma coherent i conseqüent, al mateix temps que complim amb els compromisos adquirits amb la ciutadania”, ha assegurat.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà