Premis Jaume I

El proper dissabte 6 de novembre, a les 21 hores, tindrà lloc al centre social de la Pobla de Vallbona la celebració d’una nova edició dels Premis Jaume I. Aquests guardons varen ser creats l’any 2.006 amb la finalitat de reconèixer el treball d’alguna persona o entitat que per unes raons o altres, han realitzat una tasca important en la defensa de la nostra llengua, de la nostra cultura i/o del País Valencià, que en definitiva és l’esperit que impulsa el funcionament dels Casals Jaume I.

Pensem que és just i necessari reconèixer l’esforç d’aquelles persones que han dedicat anys de la seua vida a lluitar per allò que ens caracteritza com a poble i que han contribuït a dignificar la nostra cultura. Entre la llista dels guardonats en les anteriors edicions s’hi troben Vicent Partal, la Coordinadora Camp de Túria Habitable, Carles Subiela, la Regidoria d’Ús i Promoció del Valencià de la Pobla de Vallbona, l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria, la Coordinadora pel Valencià del Camp de Túria, l’associació Amics del Castell d’Olocau, l’Associació Cultural 9 d’octubre de Vilamarxant, el Cor de l’Eliana, Pep Ricart Leal, Alexandre Navarro Tomàs, Antoni Balaguer Escartí, el grup Bakanal i l’Ateneu Musical i Cultural de Benaguasil.

Enguany complim cinc anys de premis, i volem reconèixer la tasca del grup de Riba-roja Bajoqueta Rock, pels seus vint-i-quatre anys d’existència culminat, de moment, perquè encara els queda molta corda, amb el magnífic treball “Ieee, el de l’oli”; també reconeixerem la labor del Centre d’Estudis Locals de l’Eliana compromesos, entre altres coses, amb la recuperació de la memòria i del patrimoni cultural de la seua localitat; també retrem homenatge a Josep Maria Jordan Galduf, Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de València, un dels principals valedors de la nostra comarca. Enguany trenquem l’àmbit comarcal per retre un merescut homenatge al músic i cantant Paco Muñoz, per tota una vida dedicada a la música en valencià.

Per homenatjar-los hem preparat una festa grossa, de primer soparem, en acabar sobre les 22’30 hores serà el moment de lliurar els premis en una cerimònia en la qual intervindran el cantaor de Xàtiva Pep Gimeno “Botifarra”, Mireia Vives –cantant de Rapsodes i Bakanal- i Toni de l’Hostal. Per cloure l’acte ens podrem delectar amb l’actuació musical d’Eva Dénia Trad Quartet. Tots els actes són gratuïts i de lliure entrada, excepte el sopar que haureu de comprar amb anterioritat els tiquets.

Per a més informació consulteu http://casalcampdeturia.blogspot.com/

Ruben Pitarch President del Casal Jaume I

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà