El PSPV critica la falta de sensibilitat de l’equip de govern en la defensa d’un edifici històric protegit en el Pla General

El Camp de Túria
El PSPV ha criticat la decisió de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona d’habilitar un aparcament davant de la façana de la casa de Bernal, un immoble protegit pel seu enorme valor històric i artístic que va ser en el passat residència del periodista i escriptor valencià Teodor Llorente.

José García

Eixa decisió de l’equip de govern està acompanyada, segons fonts socialistes, de la instal·lació de dos contenidors de residus sòlids al costat de l’àrea reservada per a l’aparcament de vehicles. El portaveu municipal del PSPV, Jaume Cortina, ha lamentat l’escassa “sensibilitat històrica i ambiental” de l’alcaldessa i el seu equip de govern “ja què es tracta d’un habitatge molt benvolgut i estimada per tots els veïns de la Pobla, però sembla que per a l’ajuntament no suposa cap prioritat malgrat la seua protecció urbanística”.

La riquesa patrimonial d’este habitatge se sustenta en els quadres ceràmics existents en l’interior del mateix, els documents dels segles XVII i XVIII trobats fa uns anys i ratificats pels tècnics de la biblioteca de Sant Miquel dels Reis, a més de la fisonomia artística de la façana, protegida en el pla general d’ordenació urbana (PGOU) de la Pobla que impedeix modificar-la o derrocar-la per a construir un nou edifici.

El PSPV recorda que per a habilitar una zona d’aparcament en la façana d’este habitatge “l’ajuntament ha hagut d’eliminar els  bol·lards dissuasoris que va instal·lar l’anterior govern socialista amb la funció de preservar les seues característiques essencials.

El grup socialista ha afegit que en el seu moment “es va cristal·litzar una operació caòtica per als interessos de la Pobla ja que la meitat de la casa de Bernal va costar 426.000 euros en 2002 mentre que l’altra meitat s’ha encarit fins als més de’1 8 milions d’euros, una xifra inassolible”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà