L’oposició política reclama una investigació sobre els indicents que es varen produïr el passat divendres en una discoteca

El divendres passat es va celebrar una festa a una discoteca situada al polígon industrial del Mas de Tous, on una presència massiva de joves degenerà en un caos. PSOE i ‘Coalició Compromís’ demanen explicacions.

José García

Segons sembla, la venda d’entrades falses va fer que hi acudira a la discoteca on s’anava a celebrar una festa de fi de cursde més gent de la que està preparada per albergar eixe centre d’oci, la qual cosa va provocar que es visqueren escenes de pànic, que varen generar un bon nombre de ferits lleus.

De les aproximadament 2.700 persones que podien reunir-se a eixa discoteca, hi havien uns 5.000. D’ells, uns 50 varen resultar ferits de poca consideració, encara que el pànic que es va viure va desbordar la capacitat de resposta dels agents de Policia Local que varen acudir per tractar de reconduïr la situació. També es varen produïr alguns casos de comes etílics entre menors de 18 anys.

Des de l’oposició local es reclamen investigacions per coneixer què va succeir eixa nit, així com les possibles solucions per evitar futures situacions semblants. Així, el PSOE s’ha exigit “una actuació immediata del consistori per a comprovar si l’establiment compta amb tots els requisits necessaris per al tipus d’esdeveniments”.

El PSPV ha proposat a l’equip de govern la creació d’un espai dedicat a l’oci i la diversió i per a això ha suggerit destinar la parcel·la del Mas de Tous, on anteriorment es van situar els barracots del tercer col·legi, per a la celebració de concerts i actes d’aquest tipus en el qual no es molesten als veïns i els joves puguen gaudir de la música.

A més, des de la ‘Coalició Compromís’ s’anuncia que s’han dirigit unes quantes preguntes al conseller de Governació, Serafín Castellano, “per poder conèixer les mesures que ha adoptat la Policia Autonòmica sobre els fets ocorreguts en les rodalies d’esta discoteca una volta els fets foren denunciats a través del telèfon d’emergències 112, ja que la competència sobre activitats és directa de la Generalitat Valenciana i la seua supervisió està encomanada al cos autonòmic”.

Igualment, s’ha instat a la conselleria que s’òbriga un expedient d’investigació “que concloga quina o quines persones o empresa han sigut les responsables de la venda indiscriminada d’entrades per damunt de les previstes per a l’aforament de la discoteca i exigir les responsabilitats civils i penals que corresponeguen”.

El portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a La Pobla de Vallbona, Josep Vicent García, ha anunciat que la seua formació política “demanarà al consistori de La Pobla que pose a disposició dels afectats els tècnics de l’OMIC (Oficina Municipal del Consumidor) i coordine les accions que es puguen dur a terme davant la justícia”.

Des d’esta formació política es demana una explicació a la Conselleria de Governació sobre les actuacions que feren eixa nit els membres del cos autonòmic, “ja que sembla que no va acudir cap dotació de Policia Autonòmica i es varen tindre que fer càrrec la totalitat dels efectius de la Policia Local de la Pobla de Vallbona, que estigueren tota la nit atenent al xavals i dirigint el trànsit dels accessos al local, deixant sense cap efectiu el casc urbà”.

Des de l’Ajuntament de la Pobla, governat pel PP, es respon que l’expedient que es reclama des de l’oposició “ja esta tramitat” i que, en la meitat de la setmana pròxima, s’imposarà la sanció que corresponga, en cas que siga necesari. D’altra banda, s’admet què hi havien joves a la zona “fent botelló”, cosa que requereix d’una resposta ferma i coordinada: per això, el dimarts de la propera setmana es produirà una reunió entre agents de la Policía Autonòmica i la Guardia Civil, amb representants del consistori, per trobar la millor solució al problema.

Finalment, des de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona es lamenta l’actitud dels partits de l’oposició, als que atribueixen un interés per aprofitar políticament estos fets per erosionar l’imatge del govern municipal: “El consistori va destinar tots els seus efectius a resoldre la situació que es va produïr aquella nit i pensem que el problema va ocorrer perquè algunes persones varen aprofitar-se de la bona voluntat dels joves que volien anar a eixa festa i varen comprar, enganyats, unes entrades falses. Arribar a diir que els accessos a la zona no són aptes no és just, perquè estan preparats per acollir les persones que van a eixa zona d’esplai habitualment”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà