Es presenta el Centre d’Estudis Local de la Pobla de Vallbona, per “recuperar l’història oblidada del municipi”

El Camp de Túria
La Casa de Cultura de la Pobla de Vallbona va acollir ahir la presentació del Centre d’Estudis Locals (CEL) del municipi, que s’ha creat “amb l’objectiu principal de promoure i coordinar l’estudi de la localitat en col·laboració amb institucions públiques, cíviques i educatives per a recuperar íntegrament el patrimoni cultural”, segons varen explicar els seus mebres fundadors.

José García

El CEL és una entitat sense ànim de lucre pretenen aprofundir en temes i períodes de la història de la Pobla de Vallbona dels quals hi ha menys dades, referències i arguments. Baix el lema ‘Fer Pobla, Fer Poble’, els integrants d’este col·lectiu volen “aprofundir en l’estudi amb l’ajuda dels mateixos habitants del poble, amb la voluntat de reduir les mancances històriques que hi han a l’actualitat.

El president del CEL de la Pobla de Vallbona, José Luis Crespo, considera que amb el naixement d’esta associació local “el nostre municipi cobreix un espai molt necessari per a créixer com a poble, tot potenciant la diversitat cultural i obrint un punt de vista diferent sobre la història que hem conegut i viscut fins ara al nostre municipi, amb una atenció especial als canvis dels darrers 30 anys”.

Els estudis que es realitzaran a partir d’ara des del CEL comprenen diversos sectors: temes de societat, cultura, història, medi ambient o patrimoni, entre d’altres. Per això, esta associació compta amb professionals i experts per estudiar, reflexionar i acostar el passat, el present i el futur de la història de la Pobla a tots els seus habitants.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà