L’Ajuntament col·labora en la campanya de vacunació contra la grip

Campanya vacunació grip 2013
L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, en col·laboració amb el Centre de Salut d’esta localitat del Camp de Túria, ha organitzat pel proper dilluns 25 de novembre, des de les 17 fins les 19 hores, una jornada extraordinària de vacunació contra la grip que se celebrarà al Centre Municipal de la Discapacitat.

I.G.

L’objectiu d’aquesta jornada extraordinària de vacunació és facilitar, sobretot a les persones majors de 60 anys, a les dones embarassades o els qui estan afectats per una malaltia crònica, l’accés a la campanya de prevenció de la grip. Un virus que té com a principal forma de transmissió l’aire i provoca que es pose malalta entre un 5 i un 20% de la població en un curt període de temps, entre novembre i març, de forma epidèmica.

Segons la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica “considerem fonamental conscienciar la població sobre la importància de la vacunació”, un fet sobre el qual també s’ha incidit des del consistori i s’ha recalcat “la importància de vacunar-se, ja que l’evidència científica demostra que la vacuna redueix un 79 per cent els ingressos hospitalaris en majors de 65 anys”.

De fet, el passat any, la taxa de vacunació a Espanya en majors de 65 anys va ser del 57%, molt inferior al 70% aconseguit en la temporada 2005-2006 (segons el Ministeri de Sanitat) i l’objectiu de l’Organització Mundial de la Salut per 2015 és aconseguir una taxa de vacunació del 75% en aquesta franja d’edat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà