L’Ajuntament cedeix sòl públic a una empresa a canvi que aquesta contracte i forme a veïns del municipi

L'Ajuntament cedeix sòl públic per a fomentar l'ocupació

L’Ajuntament d’aquest municipi del Camp de Túria ha posat en pràctica un nou projecte per fomentar l’ocupació entre els seus veïns, mitjançant la concessió de sòl públic a una empresa local, per a que aquesta amplie les seues instal·lacions per a una nova activitat, amb la contraprestació que la citada empresa contracte i forme a treballadors de la Pobla de Vallbona.

I.G.

Aquest pacte s’ha produït després d’un procés de licitació pública, pel qual, el Consistori ha signat una concessió amb una empresa local dedicada al muntatge de càmeres frigorífiques, a la qual s’adjudica una concessió demanial sobre una parcel·la situada al polígon industrial Mas de Tous.

Segons els terminis de l’acord, la durada de la cessió de la parcel·la s’estén durant els pròxims 25 anys i està subjecta al pagament d’un cànon vinculat al desenvolupament de les polítiques d’ocupació de l’Ajuntament. Es a dir, aquest cànon es concreta en que l’empresa ha de contractar cinc treballadors, durant els cinc primers anys de la concessió, que compten amb el perfil, l’ofici i l’experiència necessàries per al desenvolupament de les tasques requerides i, a més a més, als cinc operaris se’ls farà indefinits durant aquest període de temps.

Cal afegir que, per tal de fomentar la creació de nous professionals, durant els primers cinc anys, l’empresa concessionària haurà de contractar cinc treballadors més, menors de 30 anys i sense experiència laboral, als quals se’ls donarà la formació professional necessària. Amb la particularitat que, tres d’aquestos cinc treballadors hauran d’estar contractats de forma indefinida durant el tram que va dels cinc als deu anys posteriors a la firma del conveni.

Finalment, cada lustre següent, l’empresa concessionària haurà de contractar, també, a altres cinc treballadors menors de 30 anys, sense cap formació en les tasques requerides, repetint el cicle fins als 25 anys que dura l’adjudicació del sòl públic.

En aquest sentit, l’alcaldessa de la Pobla de Vallbona, Mari Carmen Contelles, ha assenyalat que “l’obstinació de l’Ajuntament és buscar totes les fórmules possibles per crear ocupació entre els veïns de la Pobla, i estem segurs que aquesta nova iniciativa serà molt positiva, ja que contribueix a ajudar de forma directa als ciutadans desocupats, tant en la creació d’ocupació com en la formació per desenvolupar una professió”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà