Més de 300 persones participen al cicle de conferències organitzat pel Centre d’Estudis Local

El Centre d’Estudis Locals (CEL) de la Pobla de Vallbona ha fet un balanç “molt positiu” de la resposta obtinguda amb el primer cicle de conferències celebrat al llarg dels darrers dos mesos, amb l’objectiu d’aprofundir en la història local. Més de 300 persones han acudit amb regularitat a les 8 conferències i xerrades que han tingut lloc a la Pobla.

José García

El president del CEL, José Luis Crespo, ha remarcat la gran resposta que este tipus d’iniciatives “tenen entre els habitants de la Pobla que tenen moltes ganes i un gran afany per conèixer els aspectes i les coses de la història del nostre poble que al llarg del temps han estat oblidades; per això, ara hem iniciat el camí perquè tots junts puguem continuar treballant en aquells vessants més desconeguts”.

El primer cicle de conferències s’ha centrat en el patrimoni, l’arqueologia, el paisatge, l’agricultura, la fotografia i la història local en el qual han participat experts, llicenciats i estudiosos de cada tema. L’èxit s’ha completat amb una gran assistència de públic i amb una participació molt destacable que han permès convertir cada trobada en una interacció entre experts i assistents.

Els temes tractats han estat, entre d’altres, les pintures gòtiques de l’església de Sant Jaume, la legislació del patrimoni cultural, la guerra civil a la Pobla, l’evolució del paisatge, historia Edetana de la Pobla, fotografia com a arma de denúncia social, l’arqueologia, etnologia i l’economia agrària al Camp de Túria.  

“Ens hem adonat que la gent de la Pobla de Vallbona sent una necessitat indubtable de conèixer eixa història amagada de la qual no se sap res, unes voltes perquè ningú no ho ha estudiat i d’altres perquè als polítics no els ha interessat donar-ho a conèixer; per això, el CEL té el compromís ferm per continuar reivindicant eixes coses desconegudes”, ha afegit José Luis Crespo.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà