El CEL pagarà tres beques de 200 euros a universitaris per crowdfunding

El Centre d’Estudis Locals de la Pobla ha assolit el objetiu mitjançant un sistema de mecenatge difós per les xarxes socials

El Centre d’Estudis Locals (CEL) de la Pobla de Vallbona pagarà tres beques de 200 euros cadascuna a tres estudiants universitaris de la localitat per elaborar un treball de final de grau o un màster durant el curs acadèmic  2015-2016. Els treballs s’hauran de presentar en un període màxim d’un any per tindre accés a la beca.

L’associació ha assolit el seu objectiu gràcies a les donacions anònimes mitjançant un sistema de mecenatge – crowdfunding- difós per les xarxes socials que ha obtingut una participació elevada al llarg de les darreres setmanes fins el punt que s’han rebut aportacions addicionals. Les previsions inicials s’han superat amb escreix i, finalment, hi haurà tres estudiants beneficiats.

A partir d’ara, el calendari fixat per a la concessió estableix el 17 de setembre com el dia per obrir el termini de la convocatòria amb la publicació de les bases adients que conclourà el dia 1 d’octubre. Durant eixe període s’hi podran presentar les sol•licituds dels aspirants que hauran de ser estudiades pels membres del jurat escollit a l’efecte que en publicaran la seua decisió el 10 d’octubre. A continuació, el dia 16 tindrà lloc l’acte de concessió.

Els requisits per optar a les beques són estar matriculat en el projecte final de grau o màster del curs 2015-2016, centrar-s’hi en un tema d’àmbit local, presentar els resultats en un article de la revista del CEL “Fent Poble, Fent Pobla” o mitjançant una presentació del cicle de conferències que organitza aquesta entitat local i, finalment, acabar el treball en un màxim d’un any que començarà a partir de l’adjudicació oficial de la beca.

El president del CEL, José Luis Crespo, ha assenyalat que la finalitat d’aquesta iniciativa “és oferir una difusió pública als treballs dels estudiants i ajudar-los econòmicament en una etapa decisiva en la qual han de realitzar investigacions i recerques per completar la seua formació acadèmica”.

Crespo ha expressat “la gratitud de tots els integrants del centre d’estudis davant la resposta obtinguda per part de persones privades i anònimes a l’hora d’efectuar els seus donatius tenint en compte la situació econòmica general que estem vivint actualment; estem molt agraïts perquè es tracta de la primera iniciativa que hi ha a la Pobla d’aquest tipus i, per a nosaltres, és una satisfacció haver-ho aconseguit”.

Les beques naixen “amb la voluntat de promoure el coneixement, la qualitat i l’excel•lència de la nostra cultura, història i el medi ambient i alhora alleujar els problemes econòmics que en moltes famílies suposen els estudis universitaris dels seus fills”.

Els membres del jurat avaluador de les sol•licituds rebudes per aconseguir les beques són integrants del CEL experts i estudiosos en diverses àrees i sectors: Salvador Martí, físic; Ester Alba, Historiadora de l’Art; Juan José Ruiz, arqueòleg; Jesús Tortajada, fotògraf; Luis Valls, biòleg; Josep Jorge, Historiador; José Luis Crespo, arquitecte; Gustavo Muñiz, professional del ballet; Miguel Llopis, professor de conservatori de música; Pedro Verdejo, Tècnic de recursos naturals; José Serra, llaurador en actiu i, finalment, Jesús Giron, escriptor.  
      

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà