Mig centenar de joves s’interessen per formar-se i treballar en Alemanya

Vora el 70% dels joves que s’han entrevistat a la Pobla de Vallbona són xics enfront del 30% de dones

55 joves entre 18 i 27 anys han participat en el procés d’informació i selecció del programa de FP dual en Alemanya. Fins a la Pobla de Vallbona s’han desplaçat joves de tota la comarca de Camp de Túria i d’altres poblacions com El Perelló, Quart de Poblet, Chiva o València i fins i tot s’han interessat per esta iniciativa joves de Granada o de Castella la Manxa. Vora el 70% dels joves que s’han entrevistat són xics enfront del 30% de dones.

Tots ells han rebut informació i han mantingut entrevistes personals amb la delegació alemanya que s’ha desplaçat a la Pobla de Vallbona per informar i seleccionar els joves.

Des de l’àrea d’ocupació de l’Agencia de Desenvolupament Local es va informar a 200 persones registrades en la borsa de treball i altres s’assabentaren a través dels mitjans de comunicació que s’han fet ressò d’esta iniciativa que gestiona l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona juntament amb la Cambra de Comerç de Magdeburg i la ZAV (Agència Estatal d’Ocupació d’Alemanya).

Vora el 70% dels joves que s’han entrevistat són xics enfront del 30% de dones. Tots ells han passat per una exhaustiva entrevista per valorar el seu perfil i els seus interessos per a formar-se i treballar a la regió de Saxonia-Anhalt. Primer hauran de passar per un curs d’alemany de 580 hores.

Els tècnics alemanys busquen els següents perfils: mecànics, atenció d’ancians, electricista industrial, jardineria i paisatgisme, maquinista d’equips de construcció, perruqueria i tècnics d’hostaleria.

El regidor de Desenvolupament Local, Javier Nóvoa, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de convocatòria i ha assegurat que “continuarem treballant per tal d’inserir laboralment a tota la gent que puguem, siga ací o fora. La Formació professional dual és una bona oportunitat per als joves que vulguen tindre una professió i obrir-se pas en Alemanya”.

El procés de selecció continua obert i qualsevol altre candidat que puga estar interessat pot contactar amb l’Agència de desenvolupament local i adherir-se.

La delegació alemanya també s’ha mostrat satisfeta per la quantitat de joves que s’han acostat fins la Pobla i està previst que tornen en desembre per seleccionar nous candidats.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · C/Belgrado, 17 · La Pobla de Vallbona · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en