La Casa Gran acull una exposició de peces restaurades del segle XIX

Moltes de les 60 peces van ser donades per veïns de la Pobla de Vallbona i reunides a través de l’Associació d’Amics del Museu

La Pobla de Vallbona acull a partir d’este dijous una exposició temàtica de peces restaurades que es troben a la Casa Gran. Són un total de 60 peces del segle XIX donades per veïns del poble i mai se n’havien exposat juntes després de restaurar-les.

Moltes de les peces van ser donades per veïns de la Pobla de Vallbona i reunides a través de l’Associació d’Amics del Museu. Gràcies a una subvenció de la Diputació de València, els restauradors Fàtima Aguirre, Virtudes Belda i Fusteria Ibáñez Tamarit les han tornat totes a l’estat original.

En l’exposició trobem  mobles, peces de cuina,  màquines de fer boixets, una bàscula i un aparador de fusta d’un comerç.  Ara totes tornen a la Casa Gran, el museu etnològic de la localitat i antiga casa senyorial del segle XVIII on a més de les dependències destinades a habitatge es conserva un celler, una almàssera, un molí, una quadra i fins i tot una tenda on es venia l’oli i el vi elaborat a la casa mateix.

Per a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero, “esta mostra és un viatge en el temps i un recorregut històric a través dels objectes quotidians. Té una important vessant didàctica i per això convidem a tot el món, també els xiquets i els joves a vindre i conéixer com ha evolucionat la vida del dia a dia ”.

L’exposició està distribuida en quatre parts: mobiliari de dormitori, peces de la casa-saló, objectes de cuina, i peces de l’almàssera. A més de l’aparador que s’exposa en l’antiga tenda que també té la Casa Gran.

La mostra s’inaugura a les 18.30 hores i estarà oberta fins el proper 21 de novembre.
 

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · C/Belgrado, 17 · La Pobla de Vallbona · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en