La Casa Gran acull una exposició de peces restaurades del segle XIX

Moltes de les 60 peces van ser donades per veïns de la Pobla de Vallbona i reunides a través de l’Associació d’Amics del Museu

La Pobla de Vallbona acull a partir d’este dijous una exposició temàtica de peces restaurades que es troben a la Casa Gran. Són un total de 60 peces del segle XIX donades per veïns del poble i mai se n’havien exposat juntes després de restaurar-les.

Moltes de les peces van ser donades per veïns de la Pobla de Vallbona i reunides a través de l’Associació d’Amics del Museu. Gràcies a una subvenció de la Diputació de València, els restauradors Fàtima Aguirre, Virtudes Belda i Fusteria Ibáñez Tamarit les han tornat totes a l’estat original.

En l’exposició trobem  mobles, peces de cuina,  màquines de fer boixets, una bàscula i un aparador de fusta d’un comerç.  Ara totes tornen a la Casa Gran, el museu etnològic de la localitat i antiga casa senyorial del segle XVIII on a més de les dependències destinades a habitatge es conserva un celler, una almàssera, un molí, una quadra i fins i tot una tenda on es venia l’oli i el vi elaborat a la casa mateix.

Per a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero, “esta mostra és un viatge en el temps i un recorregut històric a través dels objectes quotidians. Té una important vessant didàctica i per això convidem a tot el món, també els xiquets i els joves a vindre i conéixer com ha evolucionat la vida del dia a dia ”.

L’exposició està distribuida en quatre parts: mobiliari de dormitori, peces de la casa-saló, objectes de cuina, i peces de l’almàssera. A més de l’aparador que s’exposa en l’antiga tenda que també té la Casa Gran.

La mostra s’inaugura a les 18.30 hores i estarà oberta fins el proper 21 de novembre.
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà