El Banc d’Aliments, Miguel Vicente Llopis, Lluïsa March, Rey Tejerina i Fidela Navarro reben els Premis Comtessa María de Luna

La Pobla de Vallbona ret homenatge als seus veïns més destacats en la tercera edició dels premis

L’auditori de la Casa de la Cultura de la Pobla de Vallbona ha acollit la gala de lliurament de la tercera edició dels Premis Comtessa María de Luna. Enguany s’ha premiat a Miguel Vicente Llopis, el Banc d’Aliments, Lluïsa March i Soler, Arsenio Rey Tejerina i Fidela Navarro Rodríguez.

Els premis Comtessa María de Luna d’enguany han tingut importants diferències respecte a edicions anteriors amb la incorporació d’associacions del municipi en el jurat dels premis així com la possibilitat de qualsevol veí de proposar candidatures.

També hi hagut canvis en les categories i en el nombre total de premiats, que enguany són cinc. La gala va resultar molt emotiva per a tots els presents, en especial per als premiats que han vist com el seu poble els ha ret homenatge i ha valorat la seua trajectòria.

En la categoria al mèrit cultural, el premiat ha sigut Miguel Vicente Llopis, catedràtic de saxofó al Conservatori de Música de València i director de la Banda Municipal de la Pobla de Vallbona així com de la banda de Pollença, Guadassuar, Paterna, entre d’altres. Un reconeixement a una vida dedicada a la música i a ensenyar els més joves  truncada abans d’hora a causa dels seus problemes de salut que a hores d’ara l’impedixen dedicar-se al que ha sigut la seua passió.

El premi al mèrit social recaia en el Banc d’Aliments per la seua tasca d’ajuda als necessitats i per ser ja tota una referència pel que fa a les entitats socials.

El tercer premi se li entregava a Lluïsa March i Soler en la categoria Lletres i Divulgació. El seu treball en el món editorial i literari des de ben jove l’ha feta mereixedora d’este guardó.

En la categoria Pedagogia i Coneixements, el premi ha anat a parar a Arsenio Rey Tejerina que ha dedicat la seua vida a l’ensenyament de llengües i a la investigació, principalment als Estats Units on ha residit bona part de la seua vida.

Després de fundar el departament de llengües estrangeres a la Universitat d’Alaska i a la Universitat de Dakota del Sud, ha buscat el seu retir a la Pobla de Vallbona on va arribar als anys 80.

Per últim, el premi en la categoria Ambaixador ha recaigut en la periodista Fidela Navarro Rodríguez. Els seus inicis van ser en la televisió local de la Pobla de Vallbona però el seu creixement professional ha sigut molt destacat fins a arribar, actualment, a ser directora dels canals de pagament d’Azteca TV, una de les cadenes de televisió més importants de Mèxic on resideix des de fa més d’una dècada.

La gala, presentada per la periodista Victòria Maso, es va tancar amb l’actuació musical del grup El Diluvi, una formació que fusiona estils musicals creant un estil que ells anomenen mestissatge mediterrani i que s’ha popularitzat arran del seu peculiar homenatge a Ovidi Montllor.

1 Comment

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà