Arranquen les obres de conservació urgent de la Casa Bernal

Les obres es duen a terme en casa senyorial de mitjans del segle XIX de la Pobla de Vallbona mitjançant una subvenció de la Diputació de València de vora 50.000 euros

Esta setmana han començat les obres de conservació i manteniment urgent de la Casa Bernal de la Pobla de Vallbona en la seua primera fase. Entre els treballs que estan fent-se està desenrunar el pati, apuntalar  l’estructura, reparar goteres i impermeabilitzar la terrassa per a evitar danys irreparables en esta vivenda catalogada com a Bé de Rellevància Local.

Les obres es duen a terme mitjançant una subvenció de la Diputació de València de vora 50.000 euros i el projecte compta amb autorització patrimonial de la Generalitat.

Entre els treballs que estan fent-se està desenrunar el pati, apuntalar  l’estructura, reparar goteres i impermeabilitzar la terrassa.

Tots estos treballs estaran supervisats per un arqueòleg donat que des de la Regidoria de Patrimoni es va posar com a condició a les empreses que concursaven a fer este projecte que tingueren un arqueòleg per a que les obres s’adeqüen a la conservació del patrimoni local.

La regidora de Patrimoni, Beatriu Palmero ha assegurat que en esta primera fase “tenim el vistiplau de la Conselleria de Cultura i del departament de Patrimoni. L’empresa que es fa càrrec de les obres te molta experiència en rehabilitacions patrimonials. Això ens dona molta tranquil•litat perquè els treballs estan en mans de professionals”.

La Casa Bernal es troba en estos moments prou deteriorada i l’objectiu és, després d’esta primera fase d’obres urgents, continuar amb la rehabilitació integral de la vivenda, una casa senyorial de mitjans del segle XIX que fou residència del poeta Teodor Llorente i que forma part del patrimoni arquitectònic de la Pobla de Vallbona.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà