El CEL lliura les beques a universitaris per estudiar temes locals

La dotació econòmica és de 200 euros cadascuna que s’han arreplegat mitjançant crowdfunding

El Centre d’Estudis Locals (CEL) de la Pobla de Vallbona ha lliurat les dues beques per a universitaris del municipi que durant un any analitzaran diversos aspectes i vessants de la història local. Les dues beques estan dotades amb sengles dotacions econòmiques de 200 euros cadascuna que s’han arreplegat mitjançant crowdfunding.

El primer dels estudis serà ‘Documentació i catalogació de la Casa Bernal’, a càrrec d’Amparo Esteve, tècnic en l’especialitat de Conservació i restauració de béns culturals, que començarà el proper 1 de gener i acabarà en juliol de 2016.

L’objectiu d’aquest estudi és aconseguir una catalogació de totes les peces de valor patrimonial existents a l’interior d’aquest immoble històric, els mobles i les peces estructurals i decoratives.

El segon treball correrà a càrrec d’Estefania Barrero, titulada en Conservació i restauració de béns culturals, amb ‘Estudi tècnic i proposta d’intervenció de les pintures murals de l’ermita del Mas de Tous’, que començà el passat setembre i es clourà en octubre de 2016.

La proposta passa per estudiar l’estat de conservació, les condicions i les característiques de l’entorn, la degradació i les patologies patides a l’interior de l’ermita. A l’informe tècnic el seguirà una proposta d’intervenció a les pintures, la darrera fase del projecte.   

Els requisits per optar a les beques són estar matriculat en el projecte final de grau o màster del curs 2015-2016, centrar-se en un tema d’àmbit local, presentar els resultats en un article de la revista del CEL Fent Pobla, Fent Poble  o mitjançant una presentació en el cicle de conferències que organitza aquesta entitat local i, finalment, acabar el treball en un màxim d’un any.

La finalitat de les beques és oferir difusió pública als treballs dels estudiants i ajudar-los econòmicament en una etapa decisiva en la qual han de realitzar investigacions i recerques per completar la seua formació acadèmica.

El president del CEL, José Luis Crespo, ha assenyalat que amb el lliurament de les beques “culmina el procés que vam encetar amb aquest projecte que pretén ser una eina essencial per estudiar aspectes i vessants desconeguts de la nostra història i el patrimoni, tot amb un afany per millorar i progressar els recursos humans de la Pobla en un moment en què cal un suport i un recolzament adequat als nostres estudiants”.

Les quantitats econòmiques de les beques s’han arreplegat mitjançant crowdfunding, en què els voluntaris i la gent interessada a col•laborar-hi han aportat entre 10 i 50 euros com a màxim cadascun d’ells.

El CEL premiarà tots els col•laboradors amb un suport públic en les revistes editades fins ara i amb agraïments en les futures, en funció de la quantitat econòmica lliurada.  

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà