El municipi assumix el repte de convertir-se en ‘poble envidriable’

La Pobla de Vallbona participa a la campanya de Ecovidre juntament amb 19 municipis de la Comunitat per un parc infantil de Mr.Iglú

Si la Pobla de Vallbona supera el repte de recollir 7.515 quilos més de vidre que l’any passat durant els mesos de desembre, gener i febrer, participarà en el sorteig d’un parc infantil de ‘Mr. Iglú’. La campanya ‘Pobles envidriables’, de la Generalitat i Ecovidre, es llança als més de mig milió d’habitants que viuen en els 20 pobles participants de la Comunitat.

La Regidoria de Medi Ambient de la Pobla de Vallbona i l’empresa Ecovidre han presentat la campanya ‘Pobles envidriables’. L’acte s’ha fet coincidir amb el dia de mercat municipal per a fer-ho extensiu al major nombre de persones.

L’acció ‘Pobles envidriables’, impulsada per la Generalitat i Ecovidre, reta als habitants de 20 municipis de la Comunitat Valenciana a millorar el seu volum de reciclatge de vidre i a aconseguir entre tots 1.900 tones durant este hivern.

Una campanya que es llança als més de mig milió d’habitants que viuen en els pobles participants. La Pobla de Vallbona és l’únic poble de la comarca de Camp de Túria que opta al repte juntament amb municipis com ara la Nucia, Peníscola, Ontinyent o Utiel.

El gerent d’Ecovidre en l’àrea de Llevant, Roberto Fuentes, ha explicat que “tot el que va a parar al contenidor verd de vidre i no acaba en el de fem orgànic ajuda a reduir la taxa que paguen els veïns”.

També ha explicat que el vidre és un residu que pot reciclar-se al 100%. “D’una ampolla reciclada s’aconseguix una altra nova”, ha dit Fuentes.

El regidor de Medi Ambient, Javier Descalzo, s’ha mostrat encantat de participar en la primera edició d’este repte perquè “a més a més del valor mediambiental que suposa el reciclatge té el valor afegit de poder aconseguir un parc infantil en el municipi. Hem contactat amb col•legis, bars i restaurants per a animar-los a reciclar encara més.”

En la Pobla s’han instal•lat dos contenidors amb la imatge de la campanya però es comptabilitzarà el vidre dipositat en qualsevol contenidor del municipi.

A partir de l’1 de març es comprovarà si tots els municipis han aconseguit el repte d’augmentar el percentatge de vidre reciclat i posteriorment es farà el sorteig del parc infantil que s’ubicarà en un espai lliure que determine l’Ajuntament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà