L’equip de govern retira dues plaques commemoratives en què es feia menció a Rafael Blasco i Alfonso Rus

Els dirigents locals consideren que “fer honor a polítics investigats o condemnats per casos de corrupció, amb plaques en edificis públics, és un error que calia solucionar”

Membres de l’equip de govern de la Pobla de Vallbona (Coalició Compromís, PSOE, CUPo i EUPV) han estat presents hui en l’acte simbòlic de retirada de dues plaques commemoratives que estaven ubicades al Centre Social del municipi i al Museu Etnogràfic ‘La Casa Gran’. En eixes plaques “es feia menció a polítics vinculats a graus casos de corrupció”, segons el consistori. Des de la corporació municipal es recorda que el de hui no era un acte partidista, “sinó l’escenificació d’un front comú davant la corrupció”. No han participat a l‘acte representants locals del PP ni de Ciudadanos-Cs.

Els representants polítics dels partits que formen part de l’equip de govern de la Pobla de Vallbona han participat en un acte “de caràcter simbòlic”: el de retirar unes plaques commemoratives que es varen fixar en edificis públics estrenats per Rafael Blasco (en la seua etapa de conseller d’Immigració i Ciutadania, quan va inaugurar en 2008 el Centre Social de la Pobla de Vallbona) i per Alfonso Rus (qui va inaugurar el Museu Etnològic ‘La Casa Gran’ el 18 d’abril de 2008 quan era president de la Diputació de València).

Segons els dirigents locals, les plaques ubicades al Centre Social i a la Casa Gran “eren un reconeixement” a dues persones (Rafael Blasco i Alfonso Rus) que ara estan sent investigades per la seua presumpta implicació en casos de corrupció (en el cas de Rus), mentre que en el cas de Blasco ja ha sigut condemnada a 6 anys de presó per la seua implicació en un cas de malversació d’uns diners que s’havien d’haver destinat a la cooperació internacional.

El Govern municipal poblà considera “una qüestió d’higiene democràtica retirar les plaques honorífiques d’espais públics a persones que han malbaratat els diners de tots. En el cas d’Alfonso Rus, només les gravacions que es van fer públiques són ja demolidores; pel que fa a Rafael Blasco, recordem que es troba en presó per malversar fons públics de la Generalitat Valenciana, destinats a la cooperació internacional”, ha explicat l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia.

El batlle ha reconegut que Partit Popular de la Pobla de Vallbona, actualment en l’oposició, va manifestar per escrit la seua adhesió a aquesta iniciativa de retirar les plaques commemoratives, mentre que des de Ciudadanos-Cs no hi ha hagut pronunciament respecte a aquest tema. Josep Vicent Garcia ha afegit que, en cas que Rus siga declarat innocent, no tindrà problema en tornar a col·locar la placa commemorativa al seu lloc.

D’altra banda, l’alcalde de la Pobla de Vallbona ha manifestat a InfoTúria d’altres dues iniciatives de caràcter simbòlic que la corporació municipal està tramitant: en la primera, referida als noms de carrers amb reminiscències franquistes, “s’està treballant per modificar-los, en compliment de la Llei de Memòria Històrica. S’hi han de complir totes les lleis, les que agraden i les que no, recuperant els noms originals d’eixos carrers, per no fer un homenatge al franquisme”.

La segona iniciativa parla de modificar un dels símbols més representatius d’una localitat, com és el cas del seu escut: “Hi ha una llei, ratificada a les Corts en la passada legislatura, que parlava de donar-li als escuts de cada poble la seua aparença adequada, segons marquen els experts en l’heràldica i segons marquen també les lleis, que insistisc que cal complir sempre, i més una administració municipal, que deu donar exemple a la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà