Els usuaris de Serveis Socials tindran el transport escolar i l’escola d’adults gratuït

El ple municipal de l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona modifica les ordenances fiscals

El ple municipal de La Pobla de Vallbona ha aprovat per unanimitat les modificacions de les ordenances fiscals que suposaran la gratuïtat del preu públic del transport escolar per a tots aquells usuaris de Serveis Socials. Entre els beneficiaris s’inclouen els perceptors d’ajudes per part d’entitats públics i també privades. En este últim cas serà necessari un informe de Serveis Socials que acredite la situació de necessitat d’eixes famílies.

S’estén també la gratuïtat del preu públic del transport escolar per a persones amb discapacitat de grau 3, és a dir, amb una discapacitat reconeguda d’un 33%. Fins ara la gratuïtat només s’aplicava amb una discapacitat del 66% i per als que acreditaven un 33% tenien una bonificació del 50%.

L’ampliació de la gratuïtat per a les persones amb una discapacitat del 33% s’ha fet a proposta del Grup Municipal Ciudadanos i la modificació fiscal va rebre els vots a favor de tots els grups municipals.

D’altra banda, al ple celebrat anit també es va aprovar una altra modificació fiscal per la qual s’aplicarà la gratuïtat del preu públic per l’accés a l’Escola d’Adults a tots aquells beneficiaris de serveis socials amb els mateixos requisits que per al transport escolar.

A més a més, a partir d’ara el graduat en ensenyament secundari serà gratuït per a tot el món que vulga obtindre el títol sense cap tipus de condicions.

La regidora de Serveis Socials, Regina Llavata, ha assegurat que “el que volem és fomentar que la gent  que va abandonar els estudis bàsics es reincorpore de nou i  aconseguisca el graduat en ESO per a tindre més possibilitats laborals. D’altra banda, la gratuïtat en l’accés a l’escola d’adults servirà per a incentivar la formació entre les  persones que es troben en una situació econòmica i social complicada”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà