L’Ajuntament posa en marxa un servei de mediació comunitària i escolar

Els veïns de la Pobla de Vallbona poden acudir gratuïtament al servei tots els dimarts en horari de matí i vesprada al Centre Social

El nou servei de mediació comunitària i escolar es tracta d’un espai on els veïns de la Pobla de Vallbona poden acudir gratuïtament a resoldre controvèrsies en l’àmbit veïnal i familiar. Este servei s’ofereix a través de les regidories de Participació Ciutadana i Educació. El departament està format per una psicòloga, una advocada i una treballadora social.

El servei crea una alternativa a la resolució de conflictes des del diàleg, basada en la participació activa de les parts implicades amb el suport d’un equip professional de mediadors.

Els veïns podran trobar solucions mitjançant aquest procés flexible però formal. L’ objectiu es millorar la convivència al municipi fomentant la participació ciutadana y la cultura de pau.

El regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, afirma que, amb este servei, “els veïns podran trobar solucions mitjançant un procés flexible però formal. L’objectiu és millorar la convivència l municipi fomentant la participació ciutadana i que els veïns s’impliquen en la solució dels problemes”.

El Servei de Mediació Comunitària està orientat a la gestió de conflictes tant en l’àmbit veïnal com familiar. Pel que fa a l’àmbit veïnal, es poden treballar conflictes relatius a la utilització d’espais compartits, problemes de sorolls o olors, problemes derivats d’obres o qualsevol conflicte o enfrontament que puga dificultar la convivència diària entre veïns.

Respecte a l’àmbit familiar, el Servei de Mediació està orientat a solucionar conflictes intrafamiliars en la convivència, conflictes d’herències o conflictes en relació a l’atenció de persones dependents, etc.

Per altra banda, també es posa en funcionament el projecte de Mediació Escolar en l’institut La Vereda. Es formarà a l’alumnat mediador en la gestió eficient de conflictes en l’aula donant eines relacionades amb la cultura de pau, el desenvolupament saludable, la comunicació, la intel•ligència emocional, etc. Tot allò amb l’objectiu que els mateixos mediadors gestionen els conflictes que apareguen al centre amb la coordinació de l’equip docent i mediadores professionals.

El Servei de Mediació Comunitària i Escolar prestarà servei tots els dimarts en horari de matí i vesprada al Centre Social. També es posarà a servei dels ciutadans una plataforma web on demanar cita via electrònica i un telèfon.
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà