La Pobla celebra per primera vegada el 9 d’Octubre

Unes 5.000 persones de la localitat i la resta de municipis  han assistit a les celebracions durant el cap de setmana

La Gran Desfilada de Pere I va ser l’acte central d’un cap de setmana en què per primera vegada la Pobla de Vallbona commemora el 9 d’Octubre. Una gran cercavila cívica va recórrer el poble amb autoritats, agrupacions falleres i festeres i una àmplia representació de les associacions locals. Entre els convidats la banda de Bombos i tambors de Sant Mateu de Castelló.

Els encarregats de portar la Senyera en esta primera edició han estat el director de la Corporació Musical, Sebastià Llopis; la professora Fidela Rodríguez i el pilot de motociclisme Jorge Navarro.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, va llegir un manifest qualificant “d’injust el sistema de repartiment fiscal que patim els valencians, on se’ns discrimina en el nostre finançament, molt per davall de la mitjana” i va demanar inversions al corredor mediterrani.

La Pobla ha celebrat el 9 d’Octubre per primera vegada amb un cap de setmana d’activitats lúdiques i culturals que ha servit per a recrear la història amb la recreació de diferents passatges. El carrer de Colon s’ha traslladat a l’edat mitjana amb un campament fidedigne amb l’època, estendards i una ambientació pròpia de l’època del segle XIII. Centenars de veïns han pogut gaudir durant els dos dies de justes, tàctiques de guerra de cavalleria, desfilades i exhibicions de tir amb arc, tot seguint un criteri de fidelitat històrica.

També s’han pogut visitar exposicions d’oficis antics com l’agricultura, l’apicultura a l’edat mitjana i armer medieval amb cascos, espases, ballestes i malles. Per als menuts, s’han fet tallers de jocs tradicionals, manualitats com fer la una corona medieval, contacontes i nomenament de cavallers.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà