L’Ajuntament prepara la posada en marxa d’una ràdio municipal

 Jose Miguel Tomás: “Volem que siga un espai obert, de formació dels joves i que done participació als veïns”

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona estudia la creació d’una ràdio municipal que entrarà en marxa al llarg d’esta legislatura. El consistori s’acollirà al decret autonòmic de serveis de comunicació audiovisual que està elaborant la Generalitat i que preveu regularitzar la situació de les emissores existents i fer possible la creació de noves.

El regidor de Comunicació, Jose Miguel Tomás, ha assenyalat la voluntat de l’equip de govern de crear una ràdio municipal. “L’objectiu és facilitar l’accés de la població a una informació més directa i propera. Els veïns tenen dret a estar informats i en este sentit la ràdio oferirà un servei públic important. A més volem que siga un espai obert, de formació dels joves i que done participació als veïns”.

Tomás ha participat esta setmana amb l’alcalde de la Pobla de Vallbona en la jornada ‘Situació de les emissores municipals a la Comunitat’ organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per explicar el marc legal en què es troben en l’actualitat les ràdios de titularitat municipal.

El secretari autonòmic de Comunicació, José Maria Vidal, ha destacat que cap de les 40 emissores locals que encara hi ha en funcionament té concedida la llicència definitiva, ja que des de la Generalitat no s’han completat els tràmits durant els darrers 20 anys. En molts casos, fins i tot amb emissores que tenen concedida la llicència per part del govern central els ha faltat la tramitació de l’administració autonòmica.

La Generalitat està elaborant el decret de serveis de comunicació audiovisual que ha de regular esta situació i com es farà la transició de la situació en la qual es troben en l’actualitat per poder legalitzar-les. Un marc legislatiu al qual s’acollirà la Pobla de Vallbona, que ja té a l’actualitat una televisió pública local, per poder posar en marxa la ràdio local.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà