La nova ordenança del medi rural recupera la figura de l’havedor

El Consell Agrari de la Pobla de Vallbona nomenarà als havedors que actuaran com a mediadors en els problemes del camp

El Consell Agrari de la Pobla de Vallbona ha aprovat la primera ordenança del medi rural preveu la creació de la figura de l’havedor que, a través de la Comissió de Resolució de Conflictes, actuarà com a mediador en els problemes del camp.

La nova ordenança suposa una mesura de suport més al sector agrari i defensa els seus drets i deures així com les accions i procediments en els terrenys on es desenvolupa l’activitat agrícola del municipi.

Entre les novetats, l’ordenança preveu la creació de la figura de l’havedor que, a través de la Comissió de Resolució de Conflictes, actuarà com a mediador en els problemes del camp. Estos havedors seran nomenats pel Consell Agrari.

També es crea i es defensa el Servei de Guarderia Rural, s’introduix la regulació sobre la ramaderia l’apicultura, s’incideix en la comercialització dels productes i els documents de traçabilitat agrària (DATA).

L’ordenança recull el compromís de crear un grup de treball que incorpore a les forces de seguretat, a tècnics municipals i al sector agrari per a elaborar un reglament municipal que regule el tancament puntual de determinats camins rurals per evitar els robatoris de collites durant l’època de recol·lecció.

El primer esborrany es traslladà al Consell Agrari el mes de setembre a proposta de la Regidoria d’Agricultura i durant tres mesos s’ha treballat amb les aportacions dels professionals del sector. L’ordenança ha de ser aprovada ara pel Ple Municipal. El regidor d’Agricultura, Javier Descalzo, ha defensat la idea la participació conjunta dels professionals del sector, tècnics i diferents administracions en la relació del document amb la finalitat de fer una ordenança participativa, creada per tots i per a tots.

Segons Descalzo esta ordenança “complix una de les demandes històriques del Consell Agrari que des de 2008, o pot ser que abans, ve demanant la seua redacció. En el procés de redacció s’ha comptat amb la participació activa del sector i el text inicial s’ha enriquit amb les aportacions dels professionals”

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà