El BLOC aprofundeix en les seues crítiques a la gestió econòmica de l’Ajuntament de Llíria

Després de les crítiques efectuades des de la ‘Coalició Compromís’ contra el model de gestió econòmica de l’Ajuntament de Llíria, el portaveu del BLOC a este municipi, Rafa Cotanda, ha anat més enllà i ha denunciat la “ mala planificació” de l’equip de govern edetà, del PP.

José García

Cotanda ha abundat en les crítiques “d’imprevisió i mala gestió” de l’equip de govern local, “que no ha previst una partida econòmica per a la compra de l’edifici Ca Porcar, tot i que l’expedient era de l’any 1992”. “En comptes de reduir partides de despeses que són innecessàries, o bé traspassar serveis que no li corresponen a l’Ajuntament, s’ha optat per augmentar el deute municipal”.

Segons assenyala el portaveu del BLOC, “traspassant a la Generalitat Valenciana la gestió del Conservatori l’Ajuntament de Llíria s’hauria estalviat, a l’any, més d’un milió d’euros; o siga, en el període 2009-2011 l’estalvi hauria sigut de més de 3 milions d’euros”. “No obstant això, l’equip de govern ha optat per mantindre una càrrega que deuria ser pública i gratuïta, mentre augmenta el deute municipal i la càrrega impositiva que han de suportar els veïns”.

Cotanda puntualitza que la seua formació “no critica la destinació final de les partides, ja que moltes d’elles són necessàries i bàsiques, sinó la gestió del PP local. En les dues últimes legislatures s’han recaptat més diners que mai i també s’ha malgastat més que mai”.

El representant del BLOC ha esmentat algunes actuacions concretes que li permeten establir a la seua formació que els actuals dirigents de Llíria no estan gestionant bé els recursos municipals: “La supèrbia dels actuals dirigents ha fet que acaben enfrontant-se als veïns i, per això, han requerit dels serveis d’advocats externs, amb una despesa pressupostada de 100.000 euros; també s’ha contractat els serveis de tècnics que no treballen en Ca la Vila, per valor de 282.000 euros, mentre els tècnics que sí estan contractats se senten poc valorats; sense oblidar que l’Ajuntament de Llíria ha hagut de destinar 4.000.000 d’euros per pagar la urbanització de l’Hospital Comarcal, quan el cost derivat d’estes obres  tindria que haver-lo assumit tota la comarca”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà