L’Escola Taller Laurona es suprimeix, però arriben dos Tallers d’Ocupació

El Camp de Túria
Iniciativa per Llíria ha criticat el fet que no es mantinga l’Escola Taller Laurona, que podia haber arribat a la sexta edició. Des del consistori edetà es replica que van a arribar dos Tallers d’Ocupació.

José García

Segons el portaveu d’Iniciativa i regidor de Llíria, Paco García, “la capital de la Comarca és una de les ciutats del Camp de Túria on més ha augmentat la desocupació, situant-se al voltant de les 2.434 persones, el que representa una quantitat 4 voltes major que la que existia al poble fa dos legislatures”.

Per a Paco García “moltes d’estes persones desocupades són gent jove que requereix d’una formació i capacitació per por entrar al mòn laboral, pero ara no serà posible amb la supressió l’Escola Taller de Llíria”.

Segons el portaveu d’Iniciativa per Llíria, “la eliminació dels pressupostos per al 2011 de l’Escola Taller Laurona de Llíria va a deixar a més de 100 joves sense una oportunitat de presentar-se a la selecció per entrar a fromar-se i aprendre un ofici i així tindre una expectativa laboral”. Fins ara,  l’Escola Taller Laurona de Llíria donava cabuda a prop de 40 joves de la localitat que estan formant-se i treballant en diversos tallers com obra, fontaneria, soldadura, pintura i fusteria.

García ha afegit que “l’Ajuntament de Llíria deixarà de percebre prop d’un milió d’euros destinat a sufragar les despeses del professorat i dels prop de 40 alumnes, per a tindre sols la meitat de l’ajuda (uns 450.000 euros) per a crear taller ocupacionals per a persones majors de 25 anys, on sols podrà ocupar un total de 24 persones”.

L’alcalde edetà, el popular Manuel Izquierdo, ha assenyalat a InfoTúria que l’actual equip de govern ha aconseguit que arriben al municipi “dos Tallers d’Ocupació, que formaran a 24 joves del poble en dos especialitats: Guia Turístic i Indumentaria d’Epoca”.

A més, ha afegit el primer edil llirià, “el Taller donarà ocupació a 6 persones que s’encarregaran del seu funcionament”. Les sol·licituds per a formar part del personal del centre es poden presentar del 3 al 6 de novembre i les bases es poden consultar en la web de l’Ajuntament. Està previst que el Taller s’inicie a la fi de desembre i tindrà una durada d’un any.

Rafa Cotanda, regidor del BLOC a l’Ajuntament de Llíria, considera que l“’eliminació de l’Escola-Taller és una greu errada, que no es pot tapar de cap manera. En un moment de crisi cal fomentar la formació molt més si cap i sumar tots els esforços possibles, retallant on calga, prioritzant  el més importat, per eixir quan més prompte d’aquesta situació complicada”. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà