Aprovats els pressupostos de l’any 2011 de Llíria

El ple de l’Ajuntament de Llíria va aprovar anit els pressupostos municipals per a 2011 que ascendixen a 17.538.434 euros, la qual cosa suposa una disminució del 2,73% respecte a l’exercici anterior. Els comptes van comptar amb el suport del PP i els vots en contra dels regidors del PSPV, EU i el Grup de no adscrits.

 audio Escobedo presupuesto 2011 Llíria El camp de túria “Son uns pressuposts molt austers i tremendament socials ” José Ricardo Escobeo, regidor d’Hisenda

José García

El regidor d’Hisenda, José Ricardo Escobedo, ha manifestat que el Govern municipal “ha presentat uns comptes restrictius per a temps de crisi, perquè hem d’ajustar-nos a la realitat, però al mateix temps són els més socials i solidaris de la història, que garantixen els servicis, l’atenció a les persones i que donen resposta a les necessitats socials, educatives i estructurals de la nostra ciutat”.

L’edil ha destacat que ”es destina un 12,60% per a més gastos socials perquè garantim estes partides perquè la greu crisi econòmica afecte com a mínim possible als nostres veïns, com en el cas de les ajudes en beques de menjador, material escolar o compra d’aliments i necessitats bàsiques”.

 Pla d’inversions
“A pesar de la crisi, en els pressupostos de 2011 hi ha un esforç per mantindre les inversions productives”, ha assegurat el regidor d’Hisenda. El capítol d’inversions ascendix a 1.346.715 euros i contempla entre altres actuacions el Pla d’Inversió Local per a la Millora de la Urbanització dels Carrers (90.000 euros), en urbanitzacions (60.000 euros), PPOS (109.600 euros), patrimoni històric artístic (120.000 euros), adequació dels Banys Àrabs (230.000 euros), adquisició de Ca Porcar (319.378 euros) o cementeri (60.000 euros).

A més, esta partida es pot suplementar amb 1,5 milions d’euros més provinents de cessions urbanístiques obligatòries que l’Ajuntament pretén aplicar a projectes de sostenibilitat de millores de l’entorn urbà.

De la mateixa manera, encara que sense càrrec als comptes municipals, es duran a terme altres inversions en el municipi a través de la Generalitat, com el centre multiusos dotat amb 4,5 milions d’euros, l’hospital, col•lectors per a urbanitzacions o centres educatius.

Congelació d’impostos i taxes
José Ricardo Escobedo ha afirmat que “es manté la congelació dels impostos i taxes”. Igualment, el regidor d’Hisenda ha assenyalat que “la implantació d’un pla de recaptació i inspecció que permeta una millora substancial dels ingressos sense apujar els impostos és també compatible amb les actuacions que ja s’estan donant, com a fraccionaments o ajornaments, per a facilitar que els ciutadans puguen complir amb les seues obligacions tributàries”.

Quant als ingressos, Escobedo també ha indicat que l’Estat reduirà la seua aportació al municipi en més de 645.000 euros.

Austeritat gasto corrent
D’altra banda, l’edil d’Hisenda ha manifestat que els comptes de 2011 “mantenen una política d’austeritat en el gasto corrent, sense minvar la qualitat dels servicis, amb l’adopció de mesures de control i reducció en gastos burocràtics, publicitat, protocol o estalvi energètic. A més, açò garantix que es puga atendre els compromisos amb els proveïdors en terminis comercials, com s’està fent en els últims anys”. El capítol de gasto corrent descendix un 3,7% respecte a l’exercici anterior.

Finalment, Escobedo ha destacat “la bona salut financera de l’Ajuntament de Llíria, fruit d’una gestió econòmica prudent i unes polítiques pressupostàries equilibrades”. Com a exemple, ha posat el préstec per a inversions que serà un 20% menys que l’any anterior.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà