‘Coalició Compromís’ reclama l’assignació d’ajudes per compensar les gelades als camps de Llíria

El Camp de Turia
El candidat a l’alcaldia de Llíria per la ‘Coalició Compromís’, Paco García, és necesari reclamar ajudes per paliar els efectes de les últimes gelades als horts de Llíria.

José García

García cita un informe de La Unió de Llauradors, on s’estableix que les últimes gelades que han afectat als cultius e la Comunitad Valenciana “ha provocat unes pèrdues directes que superen els 125 milions d’euros, a banda d’altres pèrdues indirectes d’altres 29 milions d’euros, en concepte de ma d’obra i trasnport”.

“Llíria ha sigut un dels municipis més afectats”, ha manifestat el cap de llista de la ‘Coalició Compromís’, “i això fa necesari que l’Ajuntament del poble reclame a les administracions autonòmica i estatal la creació d’unes ajudes destinades a pal·liar els efectes de les gelades als nostres camps”. Per això, Paco Gacía ha anunciat que la seua formació va a presentar una moció al respecte, en el pròxim Ple Municipal.

Segons García, “amb esta moció volem traslladar la nostra preocupació i la de molts llauradors pels problemes ocasionats per les gelades en els mesos de desembre de 2010 i gener de 2011, que han afectat sobretot a cultius de cítrics i hortalisses en el nostre terme municipal i en tota la Comarca del Camp de Túria. Durant estos episodis, s’han arribat a registrat temperatures de fins a 10 graus sota zero, que ha ocasionat danys de distinta intensitat, fins i tot algun d’ells de manera irreversible en plantacions joves”.

Davant esta situació, la ‘Coalició Compromís’ insta a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació  que pose en marxa de manera immediata una Comissió de Seguiment, amb representació de les organitzacions agràries i les cooperatives, per a analitzar l’evolució de les gelades a la Comunitat Valenciana i proposar ajudes per als afectats.

Igualment, es sol·licitarà al Ministeri d’Economia diversos beneficis fiscals com l’exempció de l’IBI-RUSTICA de les explotacions i parcel·les afectades per les gelades, la moratòria en el venciment dels préstecs oficials que tinguen oberts tant les cooperatives com els llauradors durant els anys en que la producció estiga afectada, la declaració de ‘zona catastròfica’ i que se posen en marxa les mesures oportunes per pal·liar estos danys.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà