Proposen que els hostalers no paguen la taxa d’ocupació de via pública amb taules i cadires, per reduir l’impacte de la Llei Antitabac

La ‘Coalició Compromís’ ha proposat deixar sense aplicació per als exercicis 2011 i 2012 l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires amb finalitat lucrativa, eximint als establiments d’hostaleria de la localitat del pagament de la taxa.

José García

Si fa un mes l’alcalde de Llíria (el popular Manuel Izquierdo) anunciava la seua intenció de reunir-se amb representants de l’hostaleria local per a proposar mesures econòmiques “encaminades a reduir l’impacte econòmic que tindrà sobre sobre l’hostaleria l’aplicació de la Llei Antitabac”, és ara la ‘Coalició Compromís’ qui va un pas més enllà i promou mesures concretes.

Demà es debatrà, a un Ple Municipal, la proposta de la ‘Coalició Compromís’ “d’eximir als hostalers locals de pagar la taxa de taules i cadires en època de crisi”. Es tracta, segons explica el candidat d’esta formació a l’alcaldia edetana, Paco García, de “no aplicar el pagament derivat del manteniment i la implantació de taules i cadires en la via pública en els anys 2011 i 2012… i de contemplar la possibilitat de reduir els seus costos més endavant, després d’analitzar-se l’evolució de la crisi”.

“Som sensibles a les demandes del sector, que posa de manifest que l’entrada en vigor de la nova llei pot provocar una pèrdua de clients, al no poder fumar en l’interior de l’establiment i que la possible solució parcial de la situació passaria per facilitar el consum del tabac per part dels clients que ho desitgen en l’exterior del mateix, mitjançant la utilització de terrasses i taules i cadires lligades a l’establiment ubicades en la via pública”, explica García.

Per al representant de la ‘Coalició Compromís’, alguns factors que estan afectant negativament al nombre de consumidors dels establiments edetans són la crisi econòmica i l’atur: “Hi ha un gran nombre d’aturats que te actualment Llíria, que d’una manera directa incideixen en el consum de la clientela en este tipus d’establiments, ja que les economies familiars s’han vist ressentides i les eixides i visites a establiments hostalers s’han vist reduïdes. A més, la paràlisi del mercat immobiliari i la disminució en obres privades ha fet que molts operaris que habitualment utilitzaven estos establiments per fer les seus menjades en el temps de descans, han caigut considerablement, provocat un descens de la clientela”.

Igualment, i de cara a afavorir una qualitat en els serveis hostalers locals, els regidors de la ‘Coalició Compromís’ han proposat que l’ajuntament establisca per a estos dos exercicis una línea de subvencions concreta a este sector de professionals per tal d’homogeneïtzar el mobiliari de taules i cadires i el cobriment de les terrasses.

 

2 Comments
  1. ¿Se acuerdan de aquella pelicula de los hermanos Max? ……Y UN HUEVO DURO.

    Eso es lo que pide compromis. Leer noticias anteriores sobre este tema

  2. Muy bien por la medida propuesta por Compromis. Por fin alguien se preocupa realmente por sus vecinos y profesionales. Una propuesta muy acertada,

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà