La ‘Coalició Compromís’ alerta de l’augment de robatoris registrats a diverses zones residencials edetanes

Des de la ‘Coalició Compromís’ s’adverteix que les urbanitzacions de Llíria, els pous i els camps de cultiu del terme municipal “estan sent objecte d’una onada de robatoris i de fets delictius sense precedents que estan causant moltes pèrdues i danys materials”.

José García

El candidat a l’alcaldia de Llíria per ‘Coalició Compromís’, Paco García, ha recordat que ja es va alertar a les autoritats locals de la manca de vigilància en les zones rurals del municipi, i en la necessitat d’implantar nous serveis preventius davant l’allau d’assalts a vivendes i de sostracció de productes del camp. “De fet, ja varem proposar en el últim ple la regulació, mitjançant una ordenança, el control de productes agraris en tot el territori de la localitat, des de la recollida dels productes en el camp fins a l’entrega en els magatzems”, afegeix García.

Des d’esta formació política s’assegura que “els robatoris es compten per dotzenes” i posen com eixemple “els assalts produïts recentment en els nuclis residencials del Pla de Calvo i el Corral de Pija, on en pràcticament un mes s’han comptabilitzat més de dotze entrades en vivendes, les quals han estat  desvalisades”.

Igualment, diuen des de la ‘Coalició Compromís’, “s’ha detectat com en alguns camps de la localitat s’ha sostret diversos productes que al final van a parar a magatzem sense autorització i sense control, com el que sembla ha estat clausurat per la Guardia Civil junt la Cooperativa de Llíria en la Ctra. del Cabeço Roig, el qual estava rebent producte sense control i sense autorització”.

Un altre objectiu del lladres es el coure dels pous i de la xarxa de l’enllumenat públic, que també ha patit l’efecte de diversos robatoris en els últims temps. Per a García, “l’Ajuntament ha de prendre mesures preventives i dedicar amb exclusivitat tots els efectius policials de la Unitat Rural en la vigilància del camp i de les urbanitzacions, i no derivar-los a altres serveis dintre del casc urbà. De fet, es tindrien que establir nous operatius per intentar de previndre i reduir esta sèrie de robatoris que cada volta són més freqüents en Llíria”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà