Manuel Enguídanos Cotanda rep un adéu multitudinari a Llíria

El món de la música valenciana es va donar cita este dilluns 4 d’abril a Llíria per a dona un multitudinari adéu al músic, mestre i director que fou de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, Manuel Enguídanos Cotanda. A més va ser professor i subdirector de la Banda Municipal de València, i en l’actualitat era Director Titular en funcions i, des de feia 15 anys, de la Unió Musical de Torrent.

 

Cristina Lamoncha

Una gran quantitat de gent es va concentrar a la porta de la seu social de la Unió Musical per a rebre les restes del músic, que varen ser acollides amb una gran ovació. El seguici fúnebre partí a les 16’45 hores cap a l’església de l’Assumpció. Obria la comitiva la Banda Unió Musical de Llíria seguida de tres cotxes fúnebres amb corones de flors i el fèretre. Presidia el dol la família de Manolo, encapçalada pels familiars més pròxims. Com a representació institucional van estar Mayrén Beneyto, regidora Delegada d’Orquestra i Banda Municipal de València i presidenta del Palau de la Música; l’alcalde de Llíria, Manuel Izquierdo i l’alcaldessa de Torrent, Mª José Català. Les societats musicals Unió Musical de Llíria i Unió Musical de Torrent estaven representades pels seus presidents i per les Juntes Directives. La Banda Unió Musical de Torrent tancava la comitiva.

Durant la celebració multitudinària a l’església de l’Assumpció de la missa de funeral un músic clarinetista de la Unió Musical de Torrent, i ex alumne de Manolo, interpretà unes peces amb unes connotacions molt especials per a la família. La ceremònia religiosa finalitzà amb unes paraules de Regina Enguídanos, filla de Manuel, fent una emotiva semblança de la  i Ocipersonalitat humana i musical del seu pare.

Al sepeli assitiren innumerables autoritats acadèmiques i musicals de la societat valenciana. La societat lliriana i unionera també estava representada per nombrosos músics en actiu i jubilats, amics, companys i socis en general que volgueren adherir-se a l’emotiu acte d’acomiadament.

Manuel Enguídanos ha sigut un cas exemplar de músic excel•lent, que va ser format en els seus inicis en la Societat Unió Musical de Llíria, i a la què li ha donat el millor de la seua persona i de la seua professionalitat al llarg de tota la seua vida. Manuel Enguídanos Cotanda ja forma part de la història musical i social de esta centenària entitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà