Percussionistes de tot el món, reunits al PerkuLlíria 2011

alt

Més de 1.200 espectadors han gaudit este cap de setmana del Festival Internacional de Percussió PerkuLlíria, on han actuat músics de diferents països.

Cristina Lamoncha

Llíria es va convertir este cap de setmana en el punt d’encontre de percussionistes de tot el món que han participat a la quarta edició del ‘Festival Internacional de Percussió PerkuLlíria’. El certament ha comptat este any amb la participació de la formació eslovena Stop Project, el solista Mark Ford i el grup Guaghiguara. A més, els percussionistes Raúl Benavent i Enrique Llopis, acompanyats pels pianistas Victor i Luis del Valle, van oferir una màster class-concert.

El festival que s’organitzà a la capital del Camp de Túria ha estat dirigit per Sergio Izquierdo i Enrique Llopis. Els 100 alumnes inscrits al curs van rebre les ensenyances magistrals de Gratiniano Murcia, timbales solista de l’orquestra Simfònica de Barcelona i la Nacional de Catalunya; Mark Ford, professor de percussió de la Universitat de Texas als Estats Units; i Dejan Tamse, del grup esloveni Stop Project.

Els escenaris del Festival van ser el Conservatori de Música de Llíria i el teatre de la Unió Musical. El ‘PerkuLlíria’ 2011 va ser inaugurat pels grups de percussió dels conservatoris professionals de Llíria, Cullera, Ortinyent i Percumad de Madrid. La clausura de la quarta edició va estar a càrrec del grup Perku-Va, amb l’espectacle ‘Ibèrics’. Més de 1.200 persones han passat aquest cap de setmana pel festival. Este cap de setmana s’han celebrat també les proves en l’especialitat de percussió del ‘Concurs Internacional de Jóvens Intèrprets de Llíria 2011’. En la final d’aquest certamen s’ha realitzat l’estrena mundial de “Impromptu Zeta” del compositor Andrés Valero Castells.

Per a Manuel Izquierdo, alcalde de Llíria, “inciatives com esta augmenten el nivell de l’oferta cultural de la Llíria i contribuïxen a millorar la formació artística dels nostres jóvens músics”. El primer edil ha manifestat que des de l’Ajuntament continuaran apostant per potenciar este esdeveniment, que s’ha consolidat dins el camp de la percussió.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà