‘Coalició Compromís’ reclama a la Conselleria d’Infraestructures que la línia 5 del metro arribe a Llíria

Representants de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria ha demanat a la Conselleria d’Infraestructures que perllongue l’actual traçat previst per a la línia 5 del metro fins la capital del Camp de Túria “abans que no siga tard”.

José García

Actualment, Llíria es comunica amb València mitjançant la línia 1 però no té cap tipus de connexió amb l’aeroport i el port, cosa que sí es podria aconseguir amb l’esmentada línia 5. El trajecte de la línia 5 vdel metro uneix el port de València amb l’aeroport de Manises i està previst que arribe fins a Riba-roja i, després, a Vilamarxant. No obstant, des de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria es considera “interessant i necessari” que eixe trajecte s’amplie fins a la capital edetana, “per tal de funcionar com un eix dinamitzador del turisme”.

Des d’esta formació política es considera que, “amb més i millors comunicacions de Llíria amb la resta de municipis de l’àrea metropolitana i València, hi hauria majors possibilitats per dinamitzar la vida de la capital del Camp de Túria: l’arribada de més visitants a Llíria ho permetria, ja que els visitants  tindrien un bon al·licient per conèixer l’immens patrimoni cultural i arqueològic de la ciutat de Llíria”.

El candidat a l’alcaldia de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, ha expressat els avantatges que tindria en un futur l’arribada de la línia 5 del metro “perquè d’aqueixa forma Llíria tindria l’oportunitat de vendre la ciutat entre els turistes que arriben al port de València o a l’aeroport, de manera quà augmentarien el ingressos econòmics i alhora es crearien més llocs de treball”.

A més, des de la ‘Coalició Compromís’ “s’aposta decididament per l’ús del transport públic com a mitjà més sostenible amb el medi ambient i més còmode”. Paco Garcia ha subratllat que l’arribada d’esta línia del metro és una de les propostes incloses en el programa electoral de  la formació que ell lidera, amb vista a les eleccions del 22 de maig.

Esta proposta s’uneix a un altre projecte per construir una segona estació a la zona de Mura, dins del nucli urbà, per facilitar-ne l’accés i la comoditat dels viatgers i els veïns de Llíria en l’ús del transport públic. “Per portar a terme este projecte tan ambiciós cal que la Generalitat Valenciana s’implique seriosament i aporte el finançament necessari, no sols amb bones paraules sinó principalment amb fets”, ha conclòs Garcia.

 

No hi han comentaris

Respon

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 46183 · L'Eliana · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en