‘Coalició Compromís’ reclama a la Conselleria d’Infraestructures que la línia 5 del metro arribe a Llíria

Representants de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria ha demanat a la Conselleria d’Infraestructures que perllongue l’actual traçat previst per a la línia 5 del metro fins la capital del Camp de Túria “abans que no siga tard”.

José García

Actualment, Llíria es comunica amb València mitjançant la línia 1 però no té cap tipus de connexió amb l’aeroport i el port, cosa que sí es podria aconseguir amb l’esmentada línia 5. El trajecte de la línia 5 vdel metro uneix el port de València amb l’aeroport de Manises i està previst que arribe fins a Riba-roja i, després, a Vilamarxant. No obstant, des de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria es considera “interessant i necessari” que eixe trajecte s’amplie fins a la capital edetana, “per tal de funcionar com un eix dinamitzador del turisme”.

Des d’esta formació política es considera que, “amb més i millors comunicacions de Llíria amb la resta de municipis de l’àrea metropolitana i València, hi hauria majors possibilitats per dinamitzar la vida de la capital del Camp de Túria: l’arribada de més visitants a Llíria ho permetria, ja que els visitants  tindrien un bon al·licient per conèixer l’immens patrimoni cultural i arqueològic de la ciutat de Llíria”.

El candidat a l’alcaldia de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, ha expressat els avantatges que tindria en un futur l’arribada de la línia 5 del metro “perquè d’aqueixa forma Llíria tindria l’oportunitat de vendre la ciutat entre els turistes que arriben al port de València o a l’aeroport, de manera quà augmentarien el ingressos econòmics i alhora es crearien més llocs de treball”.

A més, des de la ‘Coalició Compromís’ “s’aposta decididament per l’ús del transport públic com a mitjà més sostenible amb el medi ambient i més còmode”. Paco Garcia ha subratllat que l’arribada d’esta línia del metro és una de les propostes incloses en el programa electoral de  la formació que ell lidera, amb vista a les eleccions del 22 de maig.

Esta proposta s’uneix a un altre projecte per construir una segona estació a la zona de Mura, dins del nucli urbà, per facilitar-ne l’accés i la comoditat dels viatgers i els veïns de Llíria en l’ús del transport públic. “Per portar a terme este projecte tan ambiciós cal que la Generalitat Valenciana s’implique seriosament i aporte el finançament necessari, no sols amb bones paraules sinó principalment amb fets”, ha conclòs Garcia.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà