La Unió Musical de Llíria prepara un concert simfònic-coral per al pròxim dissabte, 21 de maig

La Unió Musical de Llíria ha preparat un concert simfònic-coral per al pròxim dissabte 21 de maig, a les 19:30 hores, d’entraga gratuïta.

José García

La primera part del concert estarà dedicada exclusivament a la música coral i intervindran els cors dels Instituts d’Ensenyament Secundari Historiador Chabàs de Dénia i el de Sentmenat (Barcelona), a més del Cor Social de la Unió Musical de Llíria.

Els tres cors ens  oferiran un ventall eclèctic de peces a cappella que va des de cançons populars procedents de diferents indrets del món, fins a cançons de compositors il·lustres com Rameau o Gounod, sense oblidar peces que formen part de l’imaginari col·lectiu gràcies a la cultura pop i als mitjans audiovisuals.

La segona part del concert estarà integrada per música de compositors valencians: de Salvador Giner, del qual es commemora enguany el centenari de la seu mort, s’interpretarà dos dels seus poemes simfònics més coneguts, ‘Una nit d’albaes’ i ‘Es chopà… hasta la Moma’; i, del compositor d’Alaquàs Vicent Sanchis, s’estrenarà l’obra ‘L’Encantada’, una cantada per a mezzosoprano i cor de veus blanques amb text de l’escriptor Carles Subiela.

Esta última obra, concretament, que s’oferirà en estrena absoluta, es pot considerar també un poema simfònic, atés que està fonamentada en un text narratiu, que a més està escrit en versos tetrasíl·labs, de gran tradició en la literatura clàssica valenciana.  Participaran els cors de veus blanques IES Historiador Chabàs de Dénia i el cor IES de Sentmenat. La solista serà la mezzosoprano, Anna Arnal.

Amb l’estrena d’esta cantata,  la Unió Musical, al temps que vol ser pionera en l’ensenyament i en la difusió musical, vol també mostrar el seu recolzament al treball que fan els nostres compositors i escriptors valencians.

El concert finalitzarà amb la interpretació per part de l’Orquestra de l’obra ‘Es chopà… hasta la Moma’, amb la participació conjunta dels tres cors que formaran una massa coral de més de cent components.

De de la directiva de la Unió Musical de Llíria s’anima “a tots els simpatitzants de la Unió i als amants de la bona música a assistir a este extraordinari concert”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà