‘Compromís’ proposa eximir d’impostos i taxes a les famílies aturades

La ‘Coalició Compromís’ va a proposar al ple municipal de demà compensar de forma provisional, mitjançant una línea d’ajudes, els impostos i taxes municipals de la vivenda habitual a les famílies aturades.

Cristina Lamoncha

El portaveu del grup municipal, Paco García Latorre, ha explicat que Llíria està patint uns nivells d’atur “molt considerables” que suposen greus problemes econòmics per a moltes persones i famílies. “Segons el SERVEF hi ha més de 2600 persones sense treball en la localitat, fet que provoca que moltes famílies tinguen que ser assistides per organitzacions socials i benèfiques a tots els nivells, ja que no compten amb cap ingrés”, ha argumentat García.

Per a la coalició, la situació econòmica actual està arribant a nivells de pura subsistència, “per la qual cosa l’Ajuntament no pot estar amb les mans creuades”. Des del grup municipal es volen desenvolupar polítiques de creació d’ocupació i generació de llocs de treball.

La mesura proposada per ‘Compromís’ consisteix en eximir d’impostos i taxes a les famílies que es troben en situació d’atur i que complisquen uns requisits. Per a García, “l’Ajuntament ha d’atendre a estes famílies i intentar millorar, en l’àmbit de les seues competències, la situació personal, social i econòmica que hui pateixen les persones aturades de la localitat”.

En este sentit, ‘Compromís per Llíria’ ha proposat que des del departament d’Intervenció i des de l’Àrea de Serveis Socials, s’establisquen els criteris, procediments i fórmules administratives corresponents per fer efectiva esta compensació.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà