‘Coalició Compromís’ insta al govern local a demanar un servei mòbil per realizar mamografies al poble

El Camp de Túria
Els representants de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria consideren “necessari” que s’oferisca a esta población un “servei mòbil” per realizar mamografies.

José García

La regidora d’esta coalició d’esquerres i valencianista cita a les mateixes autoritats sanitàries, les quals “aconsellen que, a partir dels 45 anys, les dones es realitzen revisions periòdiques de control per a la prevenció del càncer de mama”.

La Generalitat Valenciana te a la seua disposició l’oficina del Pla de Prevenció contra el Càncer, dotat  d’un servei mòbil consistent en un autobús que es desplaça a les poblacions per poder facilitar la realització d’este tipus de proves a les dones que les requerisquen. “Eixe és el servei que nosaltres reclamen”, explica Inma Riera, regidora de ‘Coalició Compromís’ a l’Ajuntament de Llíria.

“Ara mateix, les veïnes de Llíria tenim que desplaçar-nos al Centre d’Especialitats  de Burjassot per a realitzar estes revisions, però eixos desplaçaments són, en molts casos, un entrebanc que suposa que moltes dones deixen de realitzar estes revisions tan necessàries”, explica Riera.

“Es per això que desde el nostregrup municipal proposem al Ple de l’Ajuntament que  es realitzen tots els tràmits pertinents per a aconseguir la prestació d’este servei per atendre a aquelles dones de Llíria que ho sol·liciten i no tinguen  que desplaçar-se al Centre d’Especialitats de Burjassot”, conclou esta regidora.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà