La ‘Coalició Compromís’ ataca també a la Conselleria de Sanitat “pels retalls a l’atenció primària”

Denuncien des de la ‘Coalició Compromís’ edetana que la “política de retalls del Consell están afectant no sols a l’extensió hospitalaria de Llíria, sinò també al servei d’atenció primaria”.

José García

Recorden des d’esta formació opositora què, des de fa uns mesos, “s’ha implantat a l’Ambulatori de Llíria el sistema de petició de torn en rondes de 100 pacients amb el seu corresponent ‘numeret electrònic’, establint les cites com es fa als supermercats, però eixa decisió no ha servit per millorar ni l’atenció als pacients , sinò per colapsar encara més el servei d’urgàncies”.

Segons el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García, “les retallades de la Conselleria de Sanitat s’han deixat també en les d’atenció primària: els pacients esperen i desesperen en els corredors del centre de Salut de Llíria, però també quan comproven què la cita amb els metges de capçalera s’ajorna en terminis superiors als 7 dies”.

Per a García, “l’augment de cartilles per metge ha superat el límits permissius i la reivindicació d’atenció de 10 minuts per pacient sembla ser una quimera sense solució. Davant la qual cosa, cada dia es fa més ús dels serveis d’urgència, on es traslladen les cues dels usuaris d’atenció primària”.

“Si el que necessitem és l’atenció d’un metge especialista poden els terminis es multipliquen exponencialment, tenint que esperar per poder ser atés entre 4 i 5 mesos. Per no parlar de l’hospitalització, que en alguns casos supera l’any”, critica Garcia.

“Tot aço és greu, com també ho són les paraules del conseller de Sanitat, que diu que ex un luxe obrir una extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria que ens han volgut vendre com un Hospital Comarcal”, afig el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà