Demanen que es tapien totes les finistres de l’antiga fàbrica CIBO, per evitar problemes de salut

El Camp de Túria
La ‘Coalició Compromís’ asegura fer-se ressó de les queixes de veïns de l’Urbanització Montecolorado, que diuen estar preocupats perquè la situación en què es trova l’antiga fàbrica CIBO pot tindre consequències per la seua salut.

José García

Argumenten des de la ‘Coalició Comrpomís’ que, “des que eixa fàbrica va tancar, el deteriorament de l’edifici ha sigur espectacular” i que la presencia de plaques trencades d’uralita és perillós. La uralita, recorden des d’esta formació opositora, “conté partícules d’amiant, un producte molt cancerigen si es trenca, ja que les partícules que es desprenen es mantenen en l’aire i el vent les transporta, podent acabar en les vies respiratòries”.

Les queixes de la ‘Coalició Comrpomís’ incideixen en què fa tres messos que es va presentar una moció demanant una solución a esta situació de possible perill per als veis de l’Urbanització Montecolorado, la més próxima a esta fàbrica, “sense que s’haja solucionat res”, segons apunta la regidora d’esta formació política al consistori edetà, Inma Riera.

“Després de portar una moció al Ple municipal, la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llíria es va comprometre a tindre cura del assumpte, però les mesures de seguretat que s’han efectuat ens semblen insuficients: sols s’han tapiat les finestres que donen a l’autovia, mentre que les finestres i els accessos realment perillosos que són els que donen a la urbanització de Montecollado estan en les mateixes condicions”, critica Riera.

Des de la ‘Coalició Comrpomís’ es reclama que les finestres que es situen cap a l’Urbanització Montecolorado es tapien, “ja que les partícules del amiant ixen sense cap problema i son respirades per els veïns i veïnes que hi viuen a pocs metres de la fàbrica”, i també es demana que es tanquen les portes que hi han als accesos de la fàbrica, “per evitar que qualsevol tinga un accés obert a l’interior de la mateixa sense cap entrebanc”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà