‘Coalició Compromís’ proposa un mètode de confirming per agilitzar el pagament als proveïdors

Des de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria s’anuncien una sèrie de propostes encaminades a reduir el temps d’espera perquè l’Ajuntament edetà abone l’import de les factures als seus proveïdors.

José García

Segons explica el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García, “volem treballar en positiu i donar solucions per agilitzar el pagament als proveïdors: per això, hem proposat al Ple que s’adopten les mesures administratives per regular les encomandes i facturació, a la volta que s’estudie la possibilitat d’implantar el sistema de pagaments amb confirming”.

En paraules de Garcia, “amb eixe sistema,  l’Ajuntament es converteix d’avalador directe de tots els seus pagaments, fet que permetria a les empreses avançar-se l’import de les factures que emeten o, en el seu defecte, qualsevol producte bancari que tinga la mateixa finalitat”.

“L’equip de Govern ha estudiat esta proposat i el ple de Llíria, en l’última sessió que va celebrar va acordar per unanimitat dur endavant estes propostes, que milloraran la gestió dels pagaments i el control de la despesa pública”, ha afirmat García.

Des de la ‘Coalició Compromís’ s’afig que el consistori edetà “en poc més d’un any, ha triplicat els terminis de pagament als proveïdors i subministradors de la localitat, passant dels 40 dies fins als 150 que consta en l’últim informe de morositat municipal corresponent a l’últim trimestre de 2011. A eixe document, a més, hi han opendents de pagament 1.300 factures, per un valor total de 1,6 milions d’euros”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà