‘Coalició Compromís’ reclama al Consell 300.000 euros per compensar els retard dels pagaments amb la Unió Primitiva

La Conselleria de Governació adeuda 1.425.000 euros a la Banda Primitiva de Llíria, segons expliquen membres de ‘Coalició Compromís’ de eixe municipi, que afigen que els representats d’eixe colectiu musical edetà reclama una compensació de 300.000 euros “per compensar les despeses derivades de l’endarreriment dels pagaments”.

José García

Segons recorda el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García, “la Banda Primitiva de Llíria i la Generalitat varen signar en 2007 un conveni on el Consell es comprometia a pagar en cinc anualitats, de 2007 a 2011, un total de 1,7 milions d’euros en concepte d’ampliació i millora del local social”.

Eixes quantitats eren de 25.000 euros en 2007; 100.000 euros en 2008; 100.000 euros en 2009; 650.000 euros en 2010; y 850.000 euros en 2011. “Però d’eixes quantitats, la Societat Musical de la Banda Primitiva sols ha rebut no arriba a 200.000 euros, i eixa situación ha fet que el deute que la societat ha concertat amb les entitats financeres siga un càrrega que la Primitiva no pot suportar, donat que esta entitat no té ànim de lucre i els seus ingressos són limitats”.

García afirma que “el Govern Valencià, i més concretament la Conselleria de Governació, ha incomplit flagrantment amb els terminis i quantitats a pagar, deixant en l’estacada a una les societats i Bandes Civils més antiga de l’Estat Espanyol i amb un deute difícil de poder fer front”.

“La Primitiva ha complit amb el seu compromís, mentre que la Generalitat Valenciana i el Conseller de Governació, Serafin Castellano, sols donen llargues i no paguen ni el que han pressupostat anualment en els comptes de la propia Generalitat, que no compleix allò acordat”.

El portaveu d’esta formació opositora afig que “la societat reclama no sols el pagament d’allò que va ser acordat i signat per ambdues parts, sinó els 300.000 euros que, a hores d’ara, han valorat com a danys i perjudicis derivats d’una negligent gestió feta per la Generalitat i els seus consellers”.

Des de la ‘Coalició Compromís’ s’ha proposat que el ple de Llíria reclame a la Conselleria de Governació que a la Societat Primitiva de Llíria se li amplie en la quantitat de 300.000 euros, respecte a allò que s’establia en el convenis singulars signats entre la conselleria i les societats musicals de la Lliria, “amb la finalitat de compensar les despeses financeres que l’endarreriment dels pagaments del Consell han ocasionat a les finances de l’entitat i als socis d’esta banda centenària de la capital del Camp de Túria”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà